Review: Fat Jeff – Get Back To Boogie

 

Fat Jeff - Get Back To Boogie

Fat Jeff – Get Back To Boogie
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

“Ol’ dirty fuckin’ blues” …Zo omschrijft de Franse one-man band Fat Jeff uit Bourgogne-Franché-Conté zijn muziek. En luisterend naar zijn nieuwe derde album kan ik daar een eind in mee gaan. Zijn geluid bestaat uit blues, die tot de rauwe essentie is teruggebracht en waar Fat Jeff een zware laag fuzz aan toe heeft gevoegd. Een soort garageblues dus.

In eerste instantie zet Fat Jeff je even op het verkeerde been met Welcome Back. Een warm dromerig Americana nummer in een aan Wild Horses verwante stijl.

Maar dan barst de eerste boogie los in Clock Mornin’. Hevig fuzzend met Jeff op zijn rauwe cigarbox-slide. Boogie riffs en een simpele “bonk”, dat is alles wat dit nummer nodig heeft. De gitaar van Jeff klinkt in de lome fuzz blues Highest Place In Town ontzettend smerig en ranzig in het daaropvolgende I’m A Gipsy.

In Smokey Bars is de blues echt tot de essentie terug gebracht met Jeff’s vlammende gitaar in de hoofdrol. Lost Shoes is een vlammende bluesrocker waar de stoom vanaf slaat. Cookie Box klinkt vervolgens broeierig en log.

Jeff eindigt zijn album intiem en akoestisch met Bay Horse. Een breekbaar singer-songwriter nummer.

Met ‘Get Back To Boogie’ van Fat Jeff haal je een ontzettend smerig fuzzend garageblues album in huis!

Tracks:
01. Welcome Back
02. Clock Mornin’
03. Highest Place In Town
04. I’m A Gipsy
05. Ducks
06. Tarred And Feathered
07. Smokey Bars
08. Lost Shoes
09. Cookie Box
10. Bay Horse

Website: https://www.facebook.com/fatbluesjeff/