Review: Fantastic Cat – The Very Best Of Fantastic Cat

 

Fantastic Cat - The Very Best Of

Fantastic Cat – The Very best Of Fantastic Cat
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Blue Rose Music
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De albumtitel van dit debuutalbum van Fantastic Cat is uiteraard ironisch bedoeld maar zou zo maar eens een realiteit kunnen worden. Het album is namelijk gevuld met nummers, die stuk voor stuk dikke hits zouden kunnen, of moeten, worden. Nummers waarin de beste ingrediënten uit het pop en Americana verleden verwerkt zijn.

Fantastic Cat is een groep van vier singer-songwriters uit New York. Anthony D’Amata, Don DiLego, Brian Dunne en, de bekendste, Mike Montali (uit de band Hollis Brown).

Zij worden bijgestaan door Michael Hesslein (piano, keyboards), Tyler Rigdon (piano, Wurlitzer orgel), Randy Schrager (drums) en Andrew Zehnal (drums) op een tiental zeer verzorgde kwaliteitspop nummers.

De eerste is de pittige rocker C’mon Armageddon. Een nummer met een flink rockabillygeluid via het boppende gitaarwerk. New Year’s Day opent een pianomelodie, die mij gelijk aan Mott The Hoople’s “All The Way From Memphis” deed denken. Verder heeft dit nummer totaal niets met Mott The Hoople te maken maar wel met stuwende rootspop, met prima koortjes, en van een Traveling Wilburys-achtige kwaliteit.

Dat Traveling Wilburys geluid is wederom aanwezig in het sprankelende popnummer Nobody’s Coming To Get You, waarin je verder nog Stealers Wheel invloeden tegenkomt. Wild & Free en Fiona is een tweetal dromerige ballads, die aan Crowded House doen denken.

Na het America-achtige en sprankelende Amigo is het tijd voor het fel stuwende The Gig, dat klinkt als een mix van Tom Petty met de powerpop van the Romantics. Ain’t This The Strangest Town klinkt dromerig en Lakewood gaat meer de sprankelende popkant op.

Het intiem deinende Theme From Cat Fantastic sluit het album af.

Een album, waarvan ik verwacht, dat het de nodige dik verdiende hits gaat opleveren. Een kwaliteitspop album!

Tracks:
01. C’mon Armageddon
02. New Year’s Day
03. Nobody’s Coming To Get You
04. Wild & Free
05. Fiona
06. Amigo
07. The Gig
08. Ain’t This The Strangest Town
09. Lakewood
10. Theme From Cat Fantastic

Website: https://www.fantasticcatband.com/