Review: Eva Carboni – Smoke And Mirrors

 

Eva Carboni - Smoke And Mirrors

Eva Carboni – Smoke And Mirrors
Format: CD – Digital / Label: Mad Ears Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hoewel de Siciliaanse zangeres Eva Carboni op haar nieuwe album haar blues mixt met rock en jazz gaat het iets te ver om hier van een bluesrock album te spreken. Daarvoor is het aantal zeer intieme ballads te hoog.

Deze opvolger van het ‘Italia Square’ album kan beter omschreven worden als een zeer intiem blues album.

Uitgevoerd door Eva’s band, die op dit album bestaat uit Mick Simpson (gitaar),Giovanni Bruno (gitaar), Dave Hunt (gitaar, harmonica), Vincent Rossi (gitaar) plus Andrius Insdell en Pete Nelson.

Eva heeft een krachtige doorleefde stem, die mij, vreemd genoeg, vaak deed denken aan een bluesy versie van Shocking Blue zangeres Mariska Veres.

Naast de vele ballads is er ook af en toe wat ruimte voor stevigere rocknummers zoals het zeer smerig funky groovende Crossed A Line met gemeen snerpend gitaarwerk. De opener van het album Building A Wall is een lui pompend nummer met de intense soulvolle zang van Eva en priemend gitaarspel.

Smoke And Mirrors is een indringende slowblues met fraai bijtende gitaar en de rokerige zang van Eva. De sfeer blijft zeer intiem in het deinende Gonna Find A Way en het intiem zwevende Call My Name.

Bad Blood is een ongepolijste pompende akoestische blues, die gevolgd wordt door de mix van blues en jazz in The Winter Of 51. Slechts in Sweet Mystery begeeft Eva zich op gevaarlijk terrein via een cocktail jazz nummer.

Het afsluitende nummer Another Door Closes vertoont wat overeenkomsten met Fleetwood Mac’s I Need Your Love So Bad.

Liefhebbers van intieme blues ballads hebben er met dit album weer een prima album bij!

Tracks:
01. Building A Wall
02. Smoke And Mirrors
03. Gonna Find A Way
04. Call My Name
05. Crossed A line
06. Bad Blood
07. The Winter Of 51
08. Sweet Mystery
09. Midnight Blue
10. Goin’ Back Home
11. That Night
12. Another Door Closes

Website: https://www.evacarboni.com/