Review: Eva Carboni – In The Name Of The Blues

 

Eva Carboni - In The Name Of The Blues

Eva Carboni – In The Name Of The Blues
Format: CD – Digital / Label: Mad Ears Productions
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Eva Carboni is een zangeres uit het Italiaanse plaatsje Sassari, Sardinië. Zij studeerde aan de Vocal Power Academy in Los Angeles onder de vleugels van haar zangcoach Elisabeth Howard (o.a. Sting en Lionel Richie coach). Naast haar muzkale avonturen is zij ook de medeoprichtster van de Birdland Jazz Club in Sardinië.

In 2019 debuteerde zij met het album ‘Italia Square’ en inmiddels is zij toe aan haar derde album, dat geproduceerd werd door Andy Littlewood (ook gitaar, bas, keyboards)  en waarop Eva bijgestaan wordt door Andrius Linsdell (gitaar, dobro, Resonator gitaar), Pete Nelson (drums) en Mick Simpson (gitaar).

De muzikale stijl van Eva Carboni is rock, doordrenkt met bluesy invloeden. Een stijl waarbij je soms terugdenkt aan het werk van Alannah Myles of Pat Benatar.

Het Alannah Myles geluid is direkt te horen in de opener South Wind Blow. Een broeierig deinend nummer, zacht stuwend met krachtige zang van Eva en de bijtende akoestische gitaar van Andrius Linsdell. Daarna volgt het venijnige hoekig rockende Stony Ground voorzien van de vlammende gitaar van Mick Simpson.

In The Name Of The Blues klinkt zinderend met de warme dobro van Andrius Linsdell. That Devil Man is vervolgens een bijtend pompende bluesy rocknummer gevolgd door het broeierig schurende Independence Street.

Eva sluit af met de power ballad We Come Alive waain de gierende gitaar van Mick Simpson een hoofdrol speelt.

Eva Carboni is een krachtige zangeres waar we nog veel meer van gaan horen. Lekker album dus!

Tracks:
01. South Wind Blows
02. Stony Ground
03. In The Name Of The Blues
04. That Devil Man
05. Independence Street
06. We Come Alive

Website: https://www.evacarboni.com/