Review: Etan Huijs – Dreams In Multicolor

 

Etan Huijs - Dreams In Multicolor

Etan Huijs – Dreams In Multicolor
Format: CD-EP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Met zijn twee laatste albums wist de Limburgse singer-songwriter Etan Huijs (uit Venray) mij al behoorlijk te imponeren met zijn intieme Americana.

Ook op deze EP krijgt Etan dat weer voor elkaar. De EP ontstond tijdens opnames voor een EP die eigenlijk gevuld zou worden met akoestische versies van eerdere nummers. De sfeer was blijkbaar zo goed tijdens de opnames, dat er zes nieuwe nummers ontstonden, die nu op de EP staan.

Etan wordt bijgestaan door Jori van Gemert (zang, piano), de alleskunner B.J. Baartmans (gitaar, banjo, mandoline, dobro, zang), Kyle Janssen (akoestische gitaar, akoestische bariton gitaar), Rene van Dijk (bas, mandoline), Renee Wijnboven (cello) en Alex Akela (viool, accordeon).

Na het stemmige cello en mandoline intro Octarine gaat de EP van start met The Lake. Een indringend Americana nummer met de warme stem van Etan en de krassende viool van Alex Akela. Vervolgens is Marigold Sun een heerlijk intiem deinend nummer met een melancholiek klinkende banjo en een al even melancholieke viool.

Een galmende, intieme mandoline opent Bobby. Een nummer waarin Etan een duet zingt met de hemelse stem van Jori van Gemert. Een zeer hoogstaande Americana ballad.

Na het warme en zacht deinende Red Blue Yellow zijn we alweer toe aan het laatste nummer van de EP, Sea Of Life (Wild Are The Waves Part 2), een intiem nummer met lichte ‘Working Class Hero’ trekjes.

Hopelijk wordt de volgende release van Etan Huijs weer een volledig album want deze EP doet naar veel meer verlangen!

Tracks:
01. Octarine
02. The Lakeside
03. Marigold Sun
04. Bobby
05. Red Blue Yellow
06. Sea Of Life (Wild Are The Waves Part 2)

Website: https://www.etanhuijs.com/