Review: Esther Rose – Safe To Run

 

Esther Rose - Safe To Run

Esther Rose – Safe To Run
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records – V2 Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het werk van Sheryl Crow en/of Suzanne Vega opgelet! Met het vierde album van singer-songwriter Esther Rose uit Santa Fe, New Mexico, halen jullie een album in huis dat jullie zeer zeker gaat aanspreken.

Qua stijl zit zij namelijk in dezelfde hoek als de eerder genoemde singer-songwriter giganten. Daarnaast heeft zij ook nog eens een heerlijke intieme, dromerige stem en klinken de nummers op dit album afwisselend breekbaar en sprankelend.

Het door Ross Farbe geproduceerde album opent met de zeer intieme akoestische opener Stay met heerlijk zwevend pedal steelgitaar spel van John Shadid. Diens pedal steel duikt ook op in het deinende Sheryl Crow-achtige Chet Baker. En gezien de songtitel zal het je niet verbazen dat dit nummer een heerlijk warm geluid heeft.

Het satijnzachte Spider klinkt al even intiem deinend. Safe To Run is een breekbaar duet met Alynda Segarra van Hurray For The Riff Raff met de zachte fiddles van Lyle Werner en Coleman Akin, die ook in het hemelse St. Francis Waltz opduiken.

Dream Girl stuwt op een zachte broeierige wijze gevolgd door het opgewekt sprankelende Levee Song. Full Value klinkt daarna donker en breekbaar. Arm´s Length sluit het album op een aangename intiem deinende wijze af.

‘Safe To Run’ is een zeer aan te bevelen singer-songwriter album van Esther Rose.

Tracks:
01. Stay
02. Chet Baker
03. Spider
04. Safe to Run (feat. Hurray For The Riff Raff)
05. St. Francis Waltz
06. New Magic II
07. Dream Girl
08. Insecure
09. Levee Song
10. Full Value
11. Arm’s Length

Website: https://www.estherrose.net/