Erik Neimeijer (& The Laws Of Nature) – The Laws Of Nature

 

Erik Neimeijer (& The Laws Of Nature) - The Laws Of Nature

Erik Neimeijer (& The Laws Of Nature) – The Laws Of Nature
Format: CD (EP) – Digital / Label: Goomah Music
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Hoewel de Nederlandse singer-songwriter Erik Neimeijer bepaald geen nieuweling is in de vaderlandse muziekscene behoeft hij voor de meeste mensen onder ons toch wel enige introductie.

Erik zat jarenlang in de Overijsselse dialect rockgroep Bökkers (een Top 2000 favoriet) en hij vormde met producer Guido Aalbers het gelegenheidsduo Lorrainville, een formatie die een Edison won.

Nadat hij samen met o.a. Peter Slager (Bløf) en Sven Hammond een debuutalbum opnam in 2022 is het nu tijd voor zijn eerste EP ‘Laws Of Nature’. Op die EP een zestal nummers, die op een zeer prettige wijze Roots/Americana met pop vermengen. Enigszins in het straatje van bijvoorbeeld Douwe Bob.

Een goed voorbeeld is Get Up And Dance. Een sfeervol galmend en deinend nummer voorzien van een krachtige Tijuana/Mexicana trompet en een lekker warm geluid. In het broeierig groovende Rain Or Shine is fraai snijdend bluesy gitaarwerk te horen.

Boeddha is een zeer hitgevoelig pop-roots nummer hetgeen ook geldt voor het opgewekt en fris swingende We Can Do Without (Session Version), dat voorzien is van warm en romig orgelspel. Ook Why Do We Worry klinkt lekker sprankelend, dit keer voorzien van een weldadig twangende gitaar.

De afsluiter Dominoes klinkt heerlijk stemmig, mede door de aanwezige cello in het nummer.

Ik voorspel, dat deze EP de landelijke doorbraak van Erik Neimeijer gaat worden. Een heerlijke EP!

Tracks:
01. Get Up And Dance
02. Rain Or Shine
03. Boeddha
04. We Can Do Without (Session Version)
05. Why Do We Worry
06. Dominoes

Website: https://www.erikneimeijer.net/