Review: Eric’s Maine Connection – Stuck Inside

 

Eric’s Maine Connection - Stuck Inside

Eric’s Maine Connection – Stuck Inside
Format: CD / Label: J.R. Boogie Recording Records
Release date: 2022

Tekst: Peter Marinus

Wat is het toch lekker dat er om de zoveel tijd weer een “ouderwets” lekker bluesalbum voorbij komt! En dat is in dit geval het nieuwe, vierde, album van Eric’s Maine Connection uit Seattle.

Een trio gevormd rond zanger-gitarist Eric Rice met Andrew Cloutier (drums, zang) en Scotty Harris (bas, zang) als ritmesectie.

De nummers op dit album gaan zeer zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van het geluid van bands als The Fabulous Thunderbirds, Omar & The Howlers of Los Lobos.

Het album opent met het ontspannen rockende Stuck Inside, dat lichetlijk aan “Keep A-Knockin’ But You Can’t Come In” doet denken. Een heerlijk no-nonsense nummer in de beste Thunderbirds traditie en voorzien van Eric’s messcherp snijdende slidegitaar.

Vervolgens is Cry Your Fool Heart Out een lome maar rauwe shuffle met de gemene slide van Eric. De instrumental Petty Theft beschouw ik als een “tussendoortje”. Een zacht deinend, haast Tex Mex-achtig nummer met sprankelend gitaarspel.

Daarna wordt er weer ontspannen gerockt in Big Talker waarvoor Los Lobos model lijken te hebben gestaan. Friends Gone is een zeer intieme slowblues die qua kwaliteit aan Albert Collins’ ‘Cold Cold Feeling’ doet denken. Het lekkerst klinkt Eric in rockers als She’s So Fine en het luchtige Girl Needs To Be Told.

De afsluitende track, Fly In The Hole, is een instrumental waarin Eric zijn gitaar hard laat twangen met Link Wray en Dick Dale hoorbaar als zijn grote voorbeelden.

Een heerlijk bluesalbum waar je “gewoon” erg blij van wordt.

Tracks:
01. Stuck Inside
02. Cry Your Fool Heart Out
03. Petty Theft
04. Big Talker
05. Friends Gone
06. She’s So Fine
07. Call Sam
08. Girl Needs To Be Told
09. Well’s Run Dry
10. Fly In The Hole

Website: https://ericricelive.com/