Review: Eric’s Blues Band – Rolling Avenue

 

Eric's Blues Band - Rolling Avenue

Eric’s Blues Band – Rolling Avenue
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Eric Hansson levert een swingende feestelijke plaat af

‘Rolling Avenue’ is de titel die de jongste langspeler van Eric’s Blues Band heeft meegekregen, als is de term langspeler hier niet helemaal op zijn plaats want met een krappe 38 minuten voelt het wat aan de korte kant. Zeker gezien hetgeen we voorgeschoteld krijgen vanuit het Zweedse, een meer dan prima album dat alle facetten van Eric’s spel voor het voetlicht weet te brengen.

Met meer dan 25 jaar opgedane ervaring in het optreden op festivals en clubs in Scandinavië, Europa en de verenigde staten kunnen we wel stellen dat Eric een veteraan aan het worden is….deze ervaring betaalt zich uit op ‘Rolling Avenue’. Met gemak worden er tien nummers aan zijn repertoire toegevoegd en op twee daarvan horen we de harmonica partijen door grootmeester Jerry Portnoy (o.a Muddy Waters & Eric Clapton) verzorgd worden. Ook Alan Hynes, de snarentrekker uit Texas speelt op een nummer mee en beide heren zijn leveren waardevolle contributies aan de muziek van Eric.

Het spel van Eric is uitstekend en bij vlagen zelfs spetterend en door de vierkoppige blazerssectie swingt het geheel af en toe zo aanstekelijk dat het een uitdaging is om niet met minimaal een been mee te tikken. Tel daar een prima ritme tandem bij op en aangevuld met het toetstenwerk en je krijgt een heerlijke plaat, die weliswaar nergens heel spannend wordt maar ook zeker niet zal vervelen.

Tracks:
01. Stay With Me (feat Alan Hynes)
02. Evil Game (feat Anders Lewen)
03. Drinking Man´s Blues (feat Jerry Portnoy)
04. Who Are You
05. Give Me An Hour
06. Next Train South (feat Jerry Portnoy)
07. Girl
08. Is This The Prize I Have To Pay
09. Ball and Chain
10. You Make Me Fly

Band:
Eric Hansson: Guitar & Vocals
Jerry Portnoy: Harmonica
Alan Haynes : Guitar
Anders Lewén: Guitar
Jan Peterson: Keyboards
Surjo Benigh: Bass
Kjell Gustavsson: Drums
Jan Bjerger: Trumpet
Tomas Jonsson: Saxophone
Martin Pålsson: Trombone
Per Grebacken: Clarinet
Derek January: Backing Vocals
Kiralina Salandy: Backing Vocals

Website: http://www.erics-bluesband.com/