Review: Eric Ramsey – On The Record

 

Eric Ramsey - On The Record

Eric Ramsey – On The Record
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Eric Ramsey uit Wichita, Kansas en tegenwoordig verblijvend in Phoenix, sleepte al flink wat prijzen in de wacht zoals de International Blues Challenge, de Memphis Cigar Box Guitar Award en driemaal de Phoenix Blues Society’s Blues Showdown. En dit bewijst zijn kwaliteiten.

Kwaliteiten, die volop aan bod komen op zijn vierde album ‘On The Record’. Een album, dat vol staat met uiterst aangename intieme songs, die zich bevinden op het terrein van de blues en de Americana.

Eric zingt en bespeelt de akoestische gitaar, de elektrische gitaar,de Resonator gitaar, de lap steel gitaar, de banjo, de mandoline en de percussie. Hij krijgt hulp van Bob McCarroll (bas, elektrische gitaar, drumtracks en keyboards), Beth Lederman (keyboards) en Laura Joy (zang).

Het album opent met het heerlijk ontspannen Angels waarin Eric zich afvraagt of alle engelen wel zo perfect zijn. Zijn voorkeur gaat overduidelijk uit naar de wat beschadigde, niet zo perfecte engelen in een bluesy soort Americana nummer met een zacht huilende slidegitaar en Eric’s warme, doorleefde stem.

Vervolgens is Life Is Hard een loom deinend en sprankelend Americana nummer met bluesy akoestisch gitaarwerk. In het eveneens warme en intieme Other Side Of The World duiken wat Midnight Special invloeden op. I Cannot Write A Love Song klinkt even ontspannen en loom als het werk van J.J. Cale. De gitaarkwaliteiten van Eric komen ruim aan bod in de akoestische blues Do’s And Don’ts.

Laura Joy is met haar hemelse zang te gast in het luie Gone Gone Gone dat gevolgd wordt door de gemoedelijke bluesdeiner Everybody’s Got To Go Back Home. Folkinvloeden zijn te vinden in het donker dreunende en filmische The Veil Of Summer.

Na het rauwe en broeierige Time And Water en het breekbare So Much Promise sluit Eric het album op een folky wijze af met het intieme Nothing Compares To You, dat dus Géén cover van de Prince klassieker is!

Het vierde album van Eric Ramsey is een uiterst aangename en intieme luisterervaring!

Website: https://ericramsey.net/home

Eric Ramsey - On The Record - back