Review: Eric Lindell – Oakland

 

Eric Lindell - Oakland

Eric Lindell – Oakland
Format: CD / Label: iSparco Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Singer-songwriter Eric Lindell uit New Orleans is een artiest, die al sinds 1996 de nodige albums heeft uitgebracht. Hij werd geboren in San Mateo, Californië en won in 1999 de John Lennon Songwriting Competiton met zijn song Kelly Ann. Eenmaal aangekomen in New Orleans begon hij daar op te treden met onder andere Stanton Moore (Galactic) en ex-War drummer Harold Brown.

Op zijn nieuwe album serveert Eric je zeven nummers, die klinken als een mix van de lome J.J. Cale en het meer soulvollere, maar intieme, geluid van Van Morrison.

Het album wordt geopend met het rustgevende Moving Through The Night waarin het geluid van J.J. Cale duidelijk aanwezig is. De zacht huilende pedal steel geeft dit nummer een country gevoel.

Ook Softer Sand klinkt uiterst ontspannen. Een warm hoekig nummer  met sfeervol priemend gitaarwerk. Tall Tales And Cowboy Songs is een intieme zwierige countryballad onder aanvoering van de huilende pedal steel. Do You Ever Miss Me veroont Van Morrison trekjes in een sfeertje dat aan Games People Play doet denken.

Bluesy gitaarwerk siert het lome en soulvolle Let Me Go op hetgeen ook het geval is in het lui groovende Bruce Cafe.

De afsluiter, Cowboys Bikers And Tuff Guys, klinkt loom en soulvol op een Van Morrison-achtige wijze.

Zeven nummers is weliswaar wat aan de magere kant maar het is wel zeven maal genieten van de ontspannen nummers van Eric Lindell!

Tracks:
01. Moving Through The Night
02.Softer Sand
03.Tall Tales And Cowboy Songs
04.Do You Ever Miss Me
05.Let Me Go
06.Bruce Cafe
07.Cowboys Bikers And Tuff Guys

Website: https://www.ericlindell.com/