Review: Emily Nenni – Drive & Cry

 

Emily Nenni - Drive & Cry

Emily Nenni – Drive & Cry
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwe album van zangeres Emily Nenni uit Nashville, de opvolger van haar ‘On The Ranch’ album uit 2022, toont wederom aan, dat we hier te maken hebben met een artieste die haar country gelukkig niet aangelengd heeft met popmuziek, zoals tegenwoordig zo vaak gebeurt.

Nee, we hebben hier te maken met een zangeres, die zich bezig houdt met honky tonk en country in de stijl van de vroege Dolly Parton en Patsy Cline.

Haar nieuwe album opent met de lekker broeierige honky tonk van Get T o Know Ya waarin Emily’s krachtige frisse zang gelijk de nodige Dolly Parton invloeden vertoont. De invloed van Dolly is overduidelijk aanwezig in de country deiner Greatest Hits. Lay Of The Land is vervolgens een een intieme country wals met de heerlijk huilende pedal steel van Mike Daly.

I Don’t Have To Like You gaat loom groovend voorzichtig de soulkant op. Drive & Cry is daarna een onweerstaanbaar boppend honky tonk nummer. I Don’t Need You is een pittige rocker die aan Elvis Presley’s Burning Love doet denken. In de categorie intiem deinende Americana vallen het warme Changes en het wederom Dolly Parton-achtige I Can’t Pretend It Never Happend op.

De smartelijke fiddle van Billy Contreras speelt een belangrijke rol in de stuwende honky tonk van Rootin’ For You. Het album wordt afgesloten met een loom swingende cover van Terry Allen’s Amarillo Highway.

‘Drive & Cry’ is een heerlijk album van Emily Nenni met lekker authentieke honky tonk en country!

Tracks:
01. Get To Know Ya
02. Greatest Hits
03. Lay Of The Land
04. I Don’t Have To Like You
05. Drive & Cry
06. Changes
07. I Don’t Need You
08. I Can’t Pretend It Never Happened
09. Rootin’ For You
10. We Sure Could Two Step
11. Set On The Steps
12. Amarillo Highway

Website: https://www.emilynenni.com/