Review: Ellis Mano Band – Luck Of The Draw

 

Ellis Mano Band - Luck Of The Draw

Ellis Mano Band – Luck Of The Draw
Format: 2CD – Vinyl LP- Digital / Jazzhaus Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het is op het derde album van de Zwitserse Ellis Mano Band goed te horen, dat de band bestaat uit muzikanten, die de nodige ervaring opdeden als studiomuzikanten. De muziek klinkt namelijk uitstekend verzorgd en rockt bij vlagen behoorlijk hard terwijl er aan de andere kant ook flink ruimte is voor sfeervolle warme nummers.

De band bestaat uit Chris Ellis (zang), Edis Mano (gitaar), Nico Looser (drums), Severin Graf (bas) en Lukas Bosshardt (keyboards).

De hardere kant van de band is gelijk te horen in Turtle. Een krachtig pompend bluesrock nummer waar door de zang van Chris Ellis een Southern Rock luchtje aan zit.  Een prima opener van het album!

Get Out is gonzende rocker met een grimmig geluid waarin door het orgel van Lukas Bosshardt wat Deep Purple invloeden opduiken. Nog een voorbeeld van een stevig nummer: de heftige bluesrocker One For All met schroeiend gitaarwerk van Edis Mano. De intiemere kant van de band is te horen in het sfeervol vibrerende Blue Paranoia met galmend uitwaaierend gitaarwerk.

Het sfeervol zwevende Only With You krijgt door de keyboards een Moody Blues-achtig geluid. Luck Of The Draw klinkt zeer intiem en breekbaar en Healing Light is een warm zwierend nummer met intensiteit, die aan het geluid van Van Morrison grenst.

Forsaken opent op een Dire Straits-achtige wijze om daarna loom pompend verder te gaan met een donker psychedelisch geluid.Good To Go bewijst dat het geluid van the Black Crowes ook niet onopgemerkt aan Ellis Mano Band is voorbij gegaan.

Een heerlijk album van de klasse muzikanten van Ellis Mano Band!

Tracks:
01.Turtle
02. Blue Paranoia
03. Only With You
04. Get Out
05. Good To Go
06. Luck of The Draw
07. Forsaken
08. One For All
09. Healing Light
10. Never Gone
11. Without A Warning

Website: https://www.ellismanoband.com/