Review: Eli Paperboy Reed – Hits And Misses

 

Eli Paperboy Reed - Hits And Misses

Eli Paperboy Reed – Hits And Misses
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Yep Roc Records
Release: 2023

Tekst: Harry Pater

Eli ‘Paperboy’ Reed is de artiestennaam van Eli Husock, geboren in Brookline, Massachusetts, Verenigde Staten, is een veertigjarige Amerikaanse soul-, blues en funkartiest. Reed treedt meestal op met zijn vaste begeleidingsband The True Loves.

De bijnaam ‘Paperboy’ heeft Reed te danken aan het feit dat hij vaak een oude platte pet van zijn opa droeg, die krantenjongens (paperboys) in oude films ook op hebben. Reed staat bekend om zijn rauwe en donkere stem, en wordt vaak vergeleken met Otis Redding, James Brown en Wilson Pickett.

Eli ‘Paperboy’ Reed is een overlever. Hij maakte al bijna tien jaar Soul geïnspireerde muziek voordat het cool was en bespeelde podia over de hele wereld met zijn hartverscheurende falsetgeluiden.

In 2022 maakte hij het album ‘Down Every Road‘, wat een album was met zijn versies van de countrysongs van Merle Haggard en nu is zijn volgende project uitgekomen: Eli Paperboy Reed’s ‘Hits And Misses’ wat een geremasterde verzameling is van rariteiten, originelen en covers, van Eli’s draai aan Motörhead’s Ace of Spades tot aan covers van Steely Dan’s Do It Again, Bob Dylan’s To Be Alone with You, Merle Haggard’s I’m Gonna Break Every Heart I Can en veel meer, in totaal elf tracks.

Ik heb Motörhead’s Ace Of Spades nog nooit gehoord zoals Reed deze brengt en dat geldt ook voor de andere gecoverde songs. De melodie en de tekst blijft wel steeds herkenbaar, maar toch heeft hij er steeds een eigen draai aan gegeven. Het is uiteraard aan de luisteraar of hij hierin geslaagd is, maar ik vind het over het algemeen zéker de moeite waard!

Tracks:
01. Ace of Spades
02. Do It Again
03. To Be Alone with You
04. Anytime You Want Me
05. IDKWYCTD (I Came to Play)
06. Let’s Straighten It Out
07. Bad Girl
08. I Don’t Know (What the World Is Coming To)
09. I’m Gonna Break Every Heart I Can
10. That’s Love
11. Steal Away

Website: https://www.elipaperboyreed.com/