Review: Electric Feel Good – Jane’s Inn

 

Electric Feel Good - Jane’s Inn

Electric Feel Good – Jane’s Inn
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Killed By Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

De band Electric Feel Good komt uit het Zweedse Hälsingland en werd in 2015 opgericht. Sinds die tijd houden Jens Brun (zang, gitaar), Gabriel Hansen (gitaar), Filip Wiman (drums), Tomas Janson (bas) en Alfred Johannson (keyboards) zich bezig met een mix van Classic Rock, garagerock en powerpop. En ze doen dat, getuige hun nieuwe album ‘Jane’s Inn’, zeer verdienstelijk.

Ze gaan fel rockend van start met Mi Amore. Een nummer met lome zangpartijen, dat ergens tussen Orleans, Boston en Southern Rock in zit.

Daarna gaat de band, zacht en warm deinend op de Sniff ‘n’ The Tears toer in Time To Show aangevuld door een psychedelisch Farfisa orgeltje. Dan volgt er een powerpop nummer, Down In Our Hole,  met de beste elementen uit het werk van de A merikaanse S hoes en Dwight Twilley. Het daarop volgende Me And You zit meer in de sprankelende psychedelische hoek. Cowboys And Widows is voorzien van een luie groove en klinkt als een mix van Al Stewart en The Church.

De garagerock kant van de band komt tot uiting in de stevige, felle rocker Jane’s Inn en de hoekige rocker Wine Made Of Cherries. In het ongepolijst deinende Throw It All Away worden Americana en psychedelische rock met elkaar vermengd en speelt de priemende fuzzgitaar een hoofdrol.

Het loom rockende Pandemic Street Freaks had zo op het repertoire van “onze eigen” Fatal Flowers kunnen staan.

Een veelzijdig en aangenaam album van de Zweedse band Electric Feel Good.

Tracks:
01. Mi Amore
02. Time To Show
03. Down In Our Hole
04. Me And You
05. Cowboys And Widows
06. Jane’s Inn
07. Throw It All Away
08. Wine Made Of Cherries
09. Pandemic Street Freaks

Website: https://www.facebook.com/electricfeelgood/