Review: El Perro – Hair Of El Perro

 

El Perro - Hair Of

El Perro – Hair Of El Perro
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Alive Naturalsound Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met de Amerikaanse band El Perro! Een band, die bestaat uit voormalig Radio Moscow leden Parker Griggs (zang, gitaar) en Lonnie Blanton (drums) aangevuld door Shawn Davis (bas) en Holland Redd (gitaar).

Deze band neemt, of beter gezegd sleurt, je mee naar de tijden van de psychedelische bluesy rock van het einde van de jaren ‘60 en het begin van de jaren ‘70. En dan komen invloeden als Jimi Hendrix, p.Funk, Santana, Mountain, Mahogany Rush en nog meer van dat fraais voorbij.

De band opent mystiek zwevend in The Mould waarna de funk voorzichtig naderbij kruipt om daarna genadeloos groovend toe te slaan in een psychedlisch funkrocknummer waarin de geest van Hendrix ook rondwaart. Het krachtig groovende No Harm vermengt de p.Funk met stevige rock (denk: Mountain).

Na een dromerig psychedelisch intro gaat Take Me Away over in een messcherp groovend nummer met venijnig hard kreunend gitaarspel.

De Hendrix (Band Of Gypsies) invloeden zijn duidelijk aanwezig in K. Mt.. Een instrumentaal nummer met alle ruimte voor beide gitaristen in een lange psychedelische jam. Het lome en bluesy Breaking Free is voorzien van lichte Santana invloeden. Die invloeden zijn ook zeer duidelijk aanwezig in Black Days waarin je overigens ook Hendrix, de band Titanic en Chicago (de percussie en drumsolo van I’m A Man) in terug kunt vinden.

Tijdens het beluisteren van Sitar Song moest ik direct denken aan de King Curtis uitvoering van Games People Play.

De groovende bluesrock van de afsluiter O’Grace zit in dezelfde muzikale hoek als Johnny Winter’s Rock & Roll Hoochie Coo.

Het is een heerlijke ervaring (of trip) om aan de hand van El Perro meegenomen te worden naar de tijden van de klassieke harde psychedelische rock. Prima album!

Tracks:
01. The Mould
02. No Harm
03. Take Me Away
04. K. Mt.
05. Breaking Free
06. Crazy Legs
07. Sitar Song
08. Black Days
09. O’Grace

Website: https://www.facebook.com/elperrotheband