Review: EG Kight – Sticks & Strings

 

EG Kight - Sticks & Strings

EG Kight – Sticks & Strings
Format: CD – Digital / Label: Blue South Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

EG Kight uit Dublin, Georgia, is een zeer ervaren bluesdame, die in 25 jaar tijd maar liefst 18 muzieknominaties binnensleepte.

Die ervaring hoor je dan ook zeer zeker terug op haar nieuwste album Sticks & Strings waarop EG (zang, gitaar) wordt bijgestaan door Gary Porter (drums, percussie, harmonica), Ken Wynn (sologitaar, dobro), Sean Williams (bas) en haar moeder Miriam Kight (zang).

Qua stijl komt EG Kight dicht in de buurt van Rory Block. Warme bluesy muziek met vleugjes folk.

Een goed voorbeeld is de intieme broeierige shuffle Talk To Me met de schroeiende harmonica van Gary Porter in een voorname rol naast de doorleefde krachtige stem van EG. If You Have No Reservations is een lui swingende blues met sfeervol priemend gitaarwerk van Ken Wynn.

Erg lekker is de verrassende cover van Gregg Allman’s Come And Go Blues, die in een folkie blues jasje gestoken is. Already Gone is een zinderende broeierige blues met gekweld brullend harmonicaspel en schurend gitaarwerk. De gitaar van Ken Wynn klinkt in het intieme All Things Considered haast Mark Knopfler-achtig.

Moeder Miriam is te horen in het soulvolle God Goats And Guitars. In het intieme sprankelende Two Sides Of Every Story klinkt EG als een mix van een bluesy Janis Ian en Bonnie Raitt.

Vervolgens vertoont het luie bluesy Changes Coming Down wederom Allman Brothers-achtige trekjes. Het krachtig sprankelende I Won’t Ever Give Up sluit het album af.

Het nieuwe album van EG Kight is een heerlijk warm en intiem bluesalbum geworden!

Tracks:
01. Talk To Me
02. If You Gave No Reservations
03. Come And Go Blues
04. Already Gone
05. All Things Considered
06. God Goats And Guitars
07. My Baby’s Hiding Something
08. Two Sides Of Every Story
09. Changes Coming Down
10. I Won’t Ever Give Up

Website: https://egkight.com/