Review: Dylan Triplett – Who Is He?

 

Dylan Triplett - Who Is He?

Dylan Triplett – Who Is He?
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

“Belofte ingelost”

21 Jaar oud, net droog achter de oren en toch al twaalf jaar met muziek bezig, waarvan de laatste zes al op professionele basis. Dylan Triplett is de naam van deze jongeman, door de betiteling van jongeman kan eigenlijk direct een streep gehaald worden want volwassen is passender…wellicht ook iets van een oude ziel.

Gezegend met een vocaal bereik van 4½ octaaf heeft hij een indrukwekkende stem die soepel in de van soul en R&B doordrenkte bluesy songs overeind blijft. Als zoon en neef van gerespecteerde jazz muzikanten was er een springplank aanwezig maar met de ondersteuning van een arsenaal aan gerenommeerde muzikanten grijpt hij vanaf de eerste tel de spotlight.

Het album, opgenomen op verschillende locaties in de Verenigde Staten, bevat een prima afwisseling van eigen nummers en goed gekozen covers van Bill Withers, Miles Davis en Marvin Gaye. De productie was in handen van Larry Fulcher, die tevens samen met Triplett de pen ter hand nam voor de eigen nummers.

Dylan Triplett is geboren en getogen in St. Louis, Mo. Een stad die toch al geen vervelende geschiedenis heeft waar het aankomt op het voortbrengen van muzikaal talent. Derhalve is het prijzenswaardig dat Dylan Triplett dit op zijn leeftijd erkent en respecteert, maar bovenal zijn eigen invulling er aan weet te geven op een wijze die doet vermoeden dat we nog heel veel meer van hem zullen gaan horen.

Waar hij ooit startte als “Little Dylan” heeft hij al een prachtige ontwikkeling doorgemaakt met ‘Who Is He?’ als voorlopige kroon op zijn werk, laat het tevens een mooi vertrekpunt zijn.

Maar om Shakespeare te parafraseren…Heavy is the head that wears the crown.

Tracks:
01. Barnyard Blues
02. Who Is He (And What Is He to You)
03. Brand New Day Same Old Blues
04. Dance of Love
05. Junkyard Dog
06. I ll Be There Waiting
07. She Felt Too Good
08. That s the Way Love Is
09. Feels Good Doin Bad
10. All Blues

Muzikanten:
Dylan Triplett – Vocals
Christone “Kingfish” Ingram, Johnny Lee Shell, Sean McDonald, Tru Born – Guitars
Montez Coleman, Ryan Marquez – Drums
Mike Finnigan – Keyboards
Joe Sublett, Kyle Turner – Saxophones
Larry Fulcher – Bass

Website: https://dylantriplettmusic.com/