Review: Drew Holcomb And The Neighbours – Strangers No More

 

Drew Holcomb And The Neighbors - Strangers No More

Drew Holcomb And The Neighbors – Strangers No More
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Magnolia Records
Release: 2023

Tekst: Roelof Passies

Al maanden geleden hoorde ik het nummer Fly via Spotify. Steeds meer bleef dit nummer in mijn hoofd zitten. Het is een “fingerpicking” nummer die steeds meer door gaat dringen en je telkens meer mee gaat neuriën. Heerlijk. En later blijkt dat dit de voorbode is van het nieuwe album van Drew Holcomb And The Neighbours. En daarvoor dus grote interesse.

De band is opgericht in 2005 door Drew en zijn vrouw Ellie. Echter na de geboorte van hun eerste kind Emmylou is zij gestopt. Afkomstig uit Memphis, het walhalla van de blues en alternatieve muziek. Ze hebben inmiddels 9 albums uitgebracht en je kunt hun muziek echt wel bestempelen als Americana. Zo ook dit album: ‘Strangers No More’.

Het eerste nummer is net al aangehaald Fly en tevens openingsnummer van  dit prachtige album. Nou zul je denken dat hiermee de toon is gezet; maar dat is juist niet het geval. Het is een zeer afwisselend album geworden met verschillende kanten van Drew Holcombs en zijn buurmannen.

Elk nummer is bijna op zich zelf staand en anders in elkaar gestoken. Troubles is ook zo’n opvallend nummer, met een zeer zwoele pedal steel als rode draad. Maar daarna gaan de bakens verzet worden.

Met het nummer Dance With Everybody samen met The National Parks slaan ze een hele andere weg in. Je gaat gelijk bewegen, dansen, handen klappen en wat al nog niet meer; zo vrolijk. Heerlijk in deze tijd om deze vrolijke muziek te mogen horen.

On A Roll is ook zo’n nummer het begint nog rustig, maar uiteindelijk gaan ook hier de pannen van het dak. En om nog positiever te worden, krijgen we ook nog het nummer Possibility voorgeschoteld. Beide nummers zouden zo van Bruce Springsteen kunnen komen.

De afsluiter is weer typisch Drew Holcomb. Zijn uiting van het christelijke geloof komt naar voren in het prachtige Free (Not Afraid To Die); een prachtige tekst en daar doorheen een heerlijke meanderende gitaar.

Al met al kan ik zeggen dat dit album met steeds meer draaibeurten niet meer is weg te krijgen uit je hoofd. Echt een fantastische plaat, waarmee Drew en zijn buurmannen echt hoog zullen gaan scoren.

Tracks:
01. Fly
02. Find Your People
03. All the Money in The World
04. Gratitude
05. Troubles
06. That’s on You, That’s on Me
07. Dance With Everybody feat. The National Parks
08. On a Roll
09. Possibility
10. Strange Feeling
11. Free (Not Afraid to Die)

Website: https://www.drewholcomb.com/