Review: Derrick Dove And The Peacekeepers – Rough Time

 

Derrick Dove And The Peacekeepers - Rough Time

Derrick Dove And The Peacekeepers – Rough Time
Format: CD – Digital / Label: Blue Voodo Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Derrick Dove is een zanger-gitarist uit Tifton, Georgia. Samen met zijn Peacekeepers (Don Hill III (bas), Jonathan “JT” Thomas (keyboards) en Jamie Richardson (drums) is hij verantwoordelijk voor een heerlijk album vol met “Southern fried blues-rock”. Bluesy Southern Rock dus. Stevig en ongepolijst met hier en daar wat country invloeden.

Zo is de opener van het album, Blindsided, een stevig groovend nummer, dat sompig bluesy rockt en waarin de gruizige rauwe stem van Derrick Dove positief opvalt. Daarna volgt de zeer soulvol deinende ballad Rough Time, voorzien van krachtig gitaarwerk.

De invloed van Lynyrd Skynyrd is een aantal keer zeer duidelijk aanwezig zoals in het luchtig swingende You & My Guitar en het sprankelende Hard Rain. Ook de blues is aanwezig en wel in de pompende shuffle Daddy Was A Bluesman en de deinende ballad Sunday Coming Down.

Farm In Tennessee is een landerige countryswinger gevolgd door het Bon Jovi achtige broeierige Life’s Games, met schroeiend gitaarspel. Sweet Sadie Mae is een prima gruizig groovend Southern Rock nummer met het swingende soulorgel van Jonathan “JT“ Thomas en de brullende gitaar van Derrick Dove.

De warme en intieme ballad When Did I Get Old sluit het album af.

Ik durf dit nieuwe album van Derrick Dove & the Peacekeepers zonder meer aan te raden aan alle fans van Southern Rock!

Tracks:
01. Blindsided
02. Rough Time
03. You & My Guitar
04. Daddy Was A Bluesman
05. Farm In Tennessee
06. Life’s Games
07. Sweet Sadie Mae
08. Sunday Coming Down
09. Hard Rain
10. When Did I Get Old

Website: https://derrickdove.com/