Review: Demetria Taylor – Doin’ What I’m Supposed To Do

 

Demetria Taylor - Doin' What I'm Supposed to Do

Demetria Taylor – Doin’ What I’m Supposed To Do
Format: CD / Label: Delmark Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Demetria Taylor is de dochter van gitarist Eddie Taylor Sr, die jarenlang de ritmegitaar bespeelde in de band van Jimmy Reed. Demetria begon als drumster maar was ook te vinden als zangeres in een gospelkoor.

Ze werd in 2012 genomineerd bij de Blues Music Awards als “Best New Debut Artists” en komt nu met haar tweede album op het Delmark label.

Een album waarop ze wordt bijgestaan door Billy Flynn (gitaar), Mike Wheeler (gitaar), Deitra Farr (zang), Carlos Showers (gitaar), Larry Williams (bas), Brian James (keyboards) en Melvin Carlisle (drums).

Demetria is een zangeres, die niet in het “powerhouse” hokje te plaatsen is maar meer in de ontspannen blues sector. Haar zang staat geheel in dienst van de songs op dit album.

Een goed voorbeeld is de ontspannen slowblues 83 Highway, met doorleefde zang van Demetria en de priemende gitaar van Billy Flynn. De funk speelt een flinke rol op dit album. Altijd op een ontspannen groovende wijze.

Baby Be Good is een luchtig groovend nummer met kittige zang van Demetria gevolgd door de lome funky blues van Bad Girl Day met een belangrijke rol voor het soulorgel van Brian James. Vervolgens is Blues Early This Morning een ontspannen shuffle met warme soulvolle zang.

Welfare Blues gaat meer de felle funkende kant op met opnieuw bijtend spel van gitarist Billy Flynn. Het loom pompende Done gaat de soulblues kant op gevolgd door de luie shuffle I’m Gonna Tell It. Nursin’ My Kitty Cat is een losse funky blues met ontspannen pianospel van Brian James.

Stay Gone laat de soulvolle kant van de funky blues horen, die gevolgd wordt door het vet groovende You Belong To Me.

Het nieuwe album van Demetria Taylor laat een lekker ontspannen groovend bluesgeluid horen. Een zeer aangenaam album dus!

Tracks:
01. 83 Highway
02. Baby Be Good
03. Bad Girl Day
04. Blues Early This Morning
05. Welfare Blues
06. Doin’what I’m Supposed to Do
07. Done
08. I’m Gonna Tell It
09. Nursing My Kitty Cat
10. Stay Gone
11. You Belongto Me
12. Young Gun Taylor

Website: https://demetriataylorblues.com/