Review: Delta Generators – The Lost Year Part 1

 

Delta Generators - The Lost Year Part I

Delta Generators – The Lost Year Part 1
Format: EP / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band The Delta Generators, uit Boston, zou bekend kunnen zijn door het feit dat hun song “Way Down” het themanummer was van de Netflix serie “Yankee”.

De band bestaat al sinds 2008 met ex-Radio Kings lid Brian Templeton (zang, harmonica, akoestische gitaar), de broers Charlie O’Neal (gitaar) en Rick O’Neal (bas) en Jeff Armstrong (drums)als leden.

Na 4 albums komen zij nu met de EP ‘The Lost Year Part 1’. Hierop een vijftal nummers, die zowel de fans van de bluesrock als Americana zullen aanspreken.

De EP begint met de Stones-achtige rocker It’s Bigger Than The Both Of Us met een luchtig “hey la di la di” refrein, rauwe gitaarriffs en krachtige ongepolijste zang.

Inside Your Blue is vervolgens een schurend funky bluesnummer met de brullende harmonica van Brian Templeton en de snijdende slidegitaar van Charlie O’Neal.

Met de intieme ballad Living On Dreams zijn we bij de Americana aanbeland. Hier vallen de soulvolle zang van Brian Templeton en zijn melancholiek huilende harmonica op. De klassieker You Are My Sunsine is, verrassend genoeg, gestoken in een “no nonsense” rockjasje met snijdend gitaarwerk en een brullende harmonica.

Dan is het alweer tijd voor het laatste nummer, Get Up And Go, dat klinkt als een mix van Southern Rock en Little Feat in een broeierig nummer met snijdend slidegitaar spel.

Deze prima EP bewijst, dat het hoog tijd wordt voor album nummer vijf van de Delta Generators.

Tracks:
01. It’s Bigger Than The Both Of Us
02. Inside Your Blue
03. Living On Dreams
04. You Are My Sunshine
05. Get Up And Go

Website: https://deltagenerators.com/