Review: Deej – Blue Sky Mama

 

Deej - Blue Sky Mama

Deej – Blue Sky Mama
Format: CD – Digital / Label: Whiskey Dog Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Hoe lekker is het als je een album tegenkomt, dat je gedurende deze roerige en harde tijden helemaal weet te onthaasten. En dat is het geval met het album ‘Blue Sky Mama’ van Deej, een singer-songwriter uit Cincinnatti, Ohio.

En wat dat onthaasten betreft is het niet zo vreemd dat Deej dit voor elkaar krijgt. Naast haar singer-songwriter activiteiten is zij namelijk ook actief als sound healer.

Haar album is gevuld met de nodige dromerige en intieme nummers waarin de stem van Deej mij meerdere malen aan Katie Melua deed denken.

Zoals in de opener Cold Nights waarin haar zang weldadig fragiel klinkt met af en toe krachtige uithalen. Sentimental Dreaming is daarna een galmend broeierig nummer voorzien van grimmig snijdend gitaarwerk. In het intiem deinende Breath Of The Moon zijn gemoedelijke blazers en bluesy gitaarwerk te horen.

Waterfall heeft zowel Dylanesque als latin invloeden in een loom groovend nummer. Summertime is vervolgens opnieuw een dromerig zwevend nummer met heerlijk galmend gitaarwerk.

De blues duikt op in het broeierig galmende Blue Sky Mama.

Sommige nummers zijn voorzien van zachte funky grooves zoals No Better Than Your Kind, het Rickie Lee Jones-achtige Back To The Stars en Do What You Can.

Het afsluitende Take It Easy verraadt wat Ry Cooder invloeden.

Met het album Blue Sky Mama van Deej kom je weer helemaal tot rust. Prima sound healing album!

Tracks:
01. Cold Nights
02. Sentimental Dreaming
03. Breath Of The Moon
04. Waterfall
05. Summertime
06. Blue Sky Mama
07. No Better Than Your Kind
08. Cool Breeze
09. Sage
10. Fly Bird
11. Back To The Stars
12. Do What You Can
13. Take It Easy

Website: https://deejmusic.com/