Review: Debra Devi – Jamification Station Vol. 1

 

Debra Devi - Jamification Station Vol. 1 - Live

Debra Devi – Jamification Station Vol. 1
Format: CD (EP) / Label: True Nature Records – DMM
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse zangeres-gitariste Debra Devi heeft de afgelopen Covid lockdown goed gebruikt. Ze had gedurende die ellende haar eigen livestream “Jamification Sation” op American Blues Scene. En op die livestream bracht zij meerdere malen nummers ten gehore met haar band, die bestaat uit Kevin Jones (bas, backing vocals), John Roccesano (drums, backing vocals) en Martin Schmid (keyboards, backing vocals).

Vier van die nummers heeft zij nu op een EP uitgebracht. De EP is in twee kampen verdeeld. De eerste is een bluesrock kamp, die geopend wordt met Home Again. Een loom, losjes groovend nummer en vooral super soulvol! Debra laat haar gitaar hard bijten in dit nummer en Martin Schmid rockt soepel op zijn piano in een prima warm en intiem nummer.

Crosstown Traffic kennen we natuurlijk allemaal van Jim Hendrix. Debra heeft hier een gemeen bijtende cover van gemaakt met haar vlammende funky gitaar en haar kristalheldere krachtige stem.

Kamp twee gaat meer de sfeervolle kant op. Get Free is een dromerige bluesballad met Debra’s hard huilende gitaar en intieme warme zang van Debra en haar band. De afsluiter van de EP, The River, is een intieme en liefdevolle ballad met een krachtig stuwend eind.

De vier nummers op deze EP laten je kwijlend uitkijken naar een volledig album van Debra Devi!

Tracks:
01. Home Again
02. Crosstown Traffic
03. Get Free
04. The River

Website: https://www.debradevi.com/home