Review: Dean Zucchero – Electric Church For The Spiritually Misguided

 

Dean Zucchero - Electric Church For The Spiritually Misguided

Dean Zucchero – Electric Church For The Spiritually Misguided
Format: CD / Label: Pugnacious Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Onder de nogal pretentieuze titel ‘Electric Church For The Spiritually Misguided’ neemt bassist, componist en producer Dean Zucchero je mee op een reis die je langs allerlei blues stijlen leidt.

Dean Zucchero komt oorspronkelijk uit New York, was negen jaar lang lid van the Healers en is tegenwoordig woonachtig in New Orleans. In die stad zoog hij de vele bluesstijlen in zich op en die komen er allemaal tevoorschijn op zijn eerste soloalbum. Een album waarop een groot aantal muzikale vrienden aan schuift.

Zo is Johnny Rawls met zijn zeer soulvolle zang te horen in de funky blues Big Boss Boy waarin je ook de prikkende gitaar van Johnny Burgin tegenkomt. Vervolgens is Independence Day een hoekig pompoend nummer met de loeiende harmonica van Dale Spalding.

Jonathon Boogie Long is met zijn bijtende gitaar te gast in de energiek pompende blues Craft Beer. Last Minute Packer is een vrolijk swingen d cajun numm er met zang en gemeen slidewerk van Ghalia Volt en de pompende fiddle van Wayne Thibodeaux.

Empty Post Box is een back to basics blues met de zeer doorleefde zang en huilende harmonica van Sunpie Barnes. De boogie komt aan bod in het rauwe en  felle La Belle Poursuite met John Fohl op gitaar. Johnny Burgin treedt nogmaals aan. Dit keer met Albert Collins-achtig bijtend gitaarwerk in het vet funkende Stack It.

Fascist Love klinkt krachtig groovend met zang van Leslie Brashear Smith en de gemene gitaar van Papa Mali. De priemende harmonica van Jason Ricci steelt de show in het losjes groovende DBA waarna het  de beurt is aan de loeiend harmonica van Jumpin’ Johnny Sansone in Mortal Man.

Het album wordt afgesloten door het haast Americana-achtige, sprankelende American Dream, datr gezongen wordt door Jeremy Joyce.

Aan de hand van muzikale reisleider Dean Zucchero wordt je met dit album getrakteerd op de meest heerlijke blues!

Tracks:
01. Big Boss Boy
02. Independence Day
03. Craft Beer
04. Last Minute Packer
05. Empty Postbox
06. La Belle Poursuite
07. Stack It
08. Fascist Love
09. DBA
10. Mortal Man
11. American Dream

Website: https://www.deanzucchero.com/