Review: David Ronaldo & The Dice – Tunes For A Dime

 

David Ronaldo & The Dice - Tunes For A Dime

David Ronaldo & The Dice – Tunes For A Dime
Format: CD / Label: Fandango Music Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het derde album van de Belgische band David Ronaldo & the Dice bewijst opnieuw dat er wel degelijk Southern Rock uit de Lage Landen kan komen. Hun rootsrock is er namelijk rijkelijk mee gevuld. Met een prima album als resultaat.

De band bestaat uit David Ronaldo (zang, gitaar), Marco Epis (drums, percussie), Dirk Lekenne (slidegitaar), Charly Verbinnen (sologitaar) en Tim van Passel (bas), op dit album aangevuld door Patrick Cuyvers (Hammondorgel), Pieter Akkermans (piano), Wim Degeest (harmonica), Luk de Graaff (bas, backing vocals), Steve Ceulemans (bas) en Chantal & Steve Kashala (backing vocals).

De Southern Rock is direct flink aanwezig in de opener van het album, Wasted My Life. Een stuwende rocker, die geopend wordt door rauwe lome gitaarlicks en een huilende slidegitaar. Vervolgens is Tunes For A Dime een loom uitwaaierend rootsrock nummer met een Keith Richards achtige rauwheid.

Niks geen Laid Back & Easy in het gelijknamige nummer! Een rauw swingend rocknummer, dat is hier het geval! De ballad Shadows Walking klinkt warm en intiem met breekbare zang en de zacht zwevende slide en dito Hammondorgel. Het smartelijk huilende What Have You Really Done gaat over het behoud van de aarde, versierd met met krachtig bijtend gitaarwerk.

Fix It mixt stuwend pompende rootsrock met sprankelende Americana, gevolgd door de grimmige bluesshuffle World’s End Blues met de krachtig huilende bluesharp van Wim Degeest. Short Fuse heeft een broeierige funky groove met een lekker rauw bluesy geluid, mede door het bijtende gitaarwerk en het gierende Hammondorgel.

Dat bijtende gitaarwerk is ook volop te beluisteren in de afsluiter Hunted Man (Part 1 And 2) waarvan Part 2 doet denken aan de akoestische break van Fleetwood Mac’s The Green Manalishi.

Een prima Southern Rock album van David Ronaldo & the Dime, dat moeiteloos tussen the Allman Brothers Band en Lynyrd Skynyrd past in je Southern Rock collectie!

Tracks:
01. Wasted My Life
02. Tunes For A Dime
03. Price On My Head
04. Laid Back & Easy
05. Shadows Walking
06. What Have You Really Done
07. Fix It
08. World’s End Blues
09. Short Fuse
10. Hunted Man (Part 1 And 2)

Website: https://www.davidronaldo.be/