Review: David Lumsden – Rooted In The Blues

 

David Lumsden - Rooted In The Blues

David Lumsden – Rooted In The Blues
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Je zou gitarist David Lumsden uit Midwest USA misschien kunnen kennen als gitarist uit de band van Hurricane Ruth of misschien van zijn voorgaande soloalbum ‘Hues Of Blues’ uit 2018.

David is een gitarist met een stevig bijtend gitaargeluid en zijn muziek is stevig geworteld in de blues. De albumtitel zegt het al…

Samen met Tim Bahn (keyboards), Gary Davis (bas) en Jim Engel (drums) laat David een tiental nummers op je los.

Begonnen wordt met I Wouldn’t Lay My Guitar Down, een cover van het Eddy Clearwater nummer, gestoken in een no-nonsense rockjasje met David’s bijtende en vlammende gitaar en een mij onbekende, diep knorrende, saxofonist.

Daarna is Runaway (Blues Train) een pittig swingende instrumental waarin David met zijn priemende gitaar de hoofdrol steelt. Ruthless Boogie is een echte “how how how” boogie waarin het geluid van John Lee Hooker gemengd is met ZZ Top invloeden.

Leiber & Stoller’s klassieker Hound Dawg is in een funky broeierig jasje gestoken.Your Memory is het rustpunt van dit album. Een intiem, warme semi-akoestische instrumental van het gevoelige soort.

Vervolgens is het tijd voor de loom pompende en schurende bluesrock van Hooked On Something. Verrassend is de cover van Steely Dan’s Josie, die lekker intiem grooved met de zacht priemende gitaar van David. In Memphis Slim’s Everyday I Have The Blues trekt de fel bijtende gitaar van David alle aandacht naar zich toe.

Ode To Jimi AKA Slow Burn is een eerbetoon aan Jimi Hendrix waarin de nodige Voodoo Chile invloeden verstopt zitten.
Zanger Kyle Davis treedt met zijn felle zang aan in de live versie van Bob Dylan’s Everything Is Broken, dat een rauw riffend en groovende uitvoering krijgt.

Voor velen zal dit album een zeer prettige kennismaking met bluesrock gitarist David Lumsden zijn!

Tracks:
01. I Wouldn’t Lay My Guitar Down
02. Runaway (Blues Train)
03. Ruthless Boogie
04. Hound Dawg
05. Your Memory
06. Hooked On Something
07. Josie
08. Everyday I Have The Blues
09. Ode To Jimi AKA Slow Burn
10. Everything Is Broken

Website: https://davidlumsdenguitar.com/