Review: Dave Keller – It’s Time To Shine

 

Dave Keller - It's Time To Shine

Dave Keller – It’s Time To Shine
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Tastee Tone Records
Release: 2023

Tekst: Tom Wouters

De uit Vermont, in het noordoosten van de Verenigde Staten stammende soulblueszanger, gitarist en songwriter Dave Keller toert al jarenlang door de States met zijn soul/bluesband en hij vond het na de afgelopen donkere jaren vol raciaal geweld, de coronapandemie en de natuurrampen (overstromingen) die ook zijn leefomgeving teisterden, tijd om de wereld even te laten horen dat het voor hem en zijn tot een echte killer soul/bluesband uitgegroeide maten (keyboards-ace Ira Friedman en de rocksteady ritmesectie Jay Gleason op drums en Alex Budney op bas) time to shine was.

Om de livesound van de band zo goed mogelijk op de plaat te krijgen, besloot Keller om de steriele studiosound links te laten liggen en koos hij voor een afgelegen berghut in de buurt van de Canadese grens als opnamelocatie. Met zijn allen in één ruimte, zonder koptelefoons alles live inspelen.

En zo horen we Keller en zijn maten live in volle glorie op ‘It’s Time To Shine’. De rauwe livesound van de band komt geweldig tot zijn recht in een aantal soul/bluesrockers als Waiting For The Sunshine, The Truth Of The Blues, My Time To Shine, het geweldige Paint A New Life Together, Full Measure Of Pleasure en Hard To Believe. Songs die gedragen worden door vocalen van Keller en het orgelwerk van Friedman.

De soul/bluesrockers worden afgewisseld met een aantal onvervalste soulkrakers inclusief blazers en vrouwelijke backingvocals, zoals 789-0133, de geweldig gezongen soulballad The First Time With You en Something ‘Bout A Sad Song.

Op ‘It’s Time To Shine’ laten Dave Keller en zijn band horen dat het inderdaad tijd is dat de muziekwereld zich gaat realiseren dat het een geweldige killer soul/blues band rijk is. Een album om totaal grijs te draaien. Topklasse!

Tracks:
01. Waiting for the Sunrise
02. The Truth of the Blues
03. 789-0133
04. My Time to Shine
05. I Wanna Go Back to Memphis
06. The First Time with You
07. Nothing Like Your Love
08. Paint a New Life Together
09. Full Measure of Pleasure
10. Mayor of Memory
11. Something ‘Bout a Sad Song
12. Hard to Believe

Website: https://www.davekeller.com/