Review: Dave Goddess Group – Back In Business

 

Dave Goddess Group - Back in Business

Dave Goddess Group – Back In Business
Format: CD / Label: Emotional Rescue Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ik kom gelijk binnenvallen met een boute uitspraak: Dave Goddess Group is een waardige opvolger van Tom Petty & The Heartbreakers!!

Natuurlijk kom ik niet zo maar tot zo’n uitspraak. Na beluistering van het nieuwe album van deze band uit New York City was ik zeer onder de indruk van de Americana van deze band. Americana waarin, vooral door de zang van Dave Goddess, het geluid van Tom Petty (en dus ook The Byrds) zeer dichtbij is. Als dat geluid dan ook nog eens aangelengd wordt door soul, folk en invloeden als The Band, Creedence Clearwater Revival en The Waterboys, kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat we hier met een fantastisch album te maken hebben.

Dave Goddess liet zich op dit album omringen door Mark Buschi (bas), Chris Cummings (drums), Craig Kastelnik (orgel), Lauren Davidson (backing vocals), Robbie Bossert (pedal steel), Nyke Van Wyck (fiddle) en co-producer Konrad Carelli.

Het album opent lekker fel met Back In Business waarin invloeden als Creedence Clearwater Revival en The Byrds hand in hand gaan terwijl de zang van Dave voor een flinke Tom Petty invloed zorgt. Een heerlijk toegankelijke swinger en dus een prima opener van het album!

In het loom deinende You Can’t Get There From Here zijn wat The Band invloeden te bespeuren. One-Way Ticket is soulvol en intiem stuwend.

Blessing In Disguise is een zeer fraaie ingetogen ballad met de bijbehorende hemelse pedal steel van Robbie Bossert. Vervolgens is Signs Of Life een spetterende Americana rocker, gevolgd door het warm deinende Automatic Slim. Calico rockt venijnig en heeft een licht powerpop geluid.

In het losjes rockende Buyer’s Remorse zitten duidelijke Creedence Clearwater Revival referenties maar ook het geluid van The Band is nabij.
De laatste twee nummers van het album, She Looks Like An Angel en Better Days, hebben met name door de fiddle van Nyke Van Wyk een zwierig folky geluid.

Ik zeg het gewoon nog een keer: De Dave Goddess Group is een waardige opvolger van Tom Petty & The Heartbreakers!!

Tracks:
01. Back In Business
02. You Can’t Get There From Here
03. One-Way Ticket
04. Blessing In Disguise
05. Signs Of Life
06. Automatic Slim
07. Calico
08. I’d Do It Again
09. Buyer’s Remorse
10. She Looks Like An Angel
11. Better Days

Website: https://www.davegoddessgroup.com/