Review: Datura 4 – Invisible Hits

 

Datura4 - Invisible Hits

Datura4 – Invisible Hits
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Alive Naturalsound Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Datura4 is een band uit het Australische Perth. De frontman van de band is Dom Mariani, die in het verleden met bands als the Stems, DM3 en the Someloves in de weer was. Naast Dom bestaat de band uit Warren Hall (drums, ex-the Drones), Stu Loasby (bas), Bob Patient (keyboards) en Joe Grech (gitaar).

‘Invisible Hits’ is het zevende album van de band en is een compilatie gevuld met outtakes en opnieuw geremasterde nummers. Het geluid van de band wordt  vaak als “Full-tilt boogie” omschreven en op dit nieuwe album klopt dit voor een aantal nummers.

Zo is Evil People, Pt. 2 een grimmig schurende instrumentale boogie, vol met raspende riffs en het lui uitwaaierend orgel van Bob Patient. Met een bedwelmende effekt. Going Back To Hoonsville is een echte full-tilt boogie. Rauw, onbehouwen pompend met een verpletterend smerig geluid.

De rest van het album ademt een licht psychedelische sfeer uit.

Het  openingsnummer Drive-By Island heeft een licht Pink Floyd-achtig geluid met intieme zang, een soulvol orgel en een groovende versnelling.

Walk On The Water is een cover van het Creedence Clearwater Revival nummer, dat ook bekend is in de uitvoering van Richard Hell & the Voidoids, gestoken in een uptempo garagerock-achtig geluid. In Phoenix gaat de band op de opzwepende swingende rhythm & bluestoer. Een instrumentale swinger met krachtige, haast Pete Townshend achtige gitaarriffs plus een vlammende psychedelische gitaarsolo.

De bluesrock is aan de beurt via het fuzzend pompende Rule My World met een lomp zoemend geluid. In het hoekige Fish Fry duikt een loom funky New Orleans geluid op. De afsluiter, City Of Lights, klinkt alsof Pink Floyd gebruik maakt van Neil Young als gitarist.

Hoewel het hier om een compilatie album gaat is dit album van Datura4 zeer aan te raden aan de fans van rauwe psychedelische garagerock!

Tracks:
01. Drive-By Island
02. Walk On The Water
03. Evil People, Pt. 2
04. Phoenix
05. Going Back To Hoonsville
06. Rule My World
07. Fish Fry
08. City Of Lights

Website: https://www.datura4.com/