Review: Dana Fuchs – Borrowed Time

 

Dana Fuchs - Borrowed Time

Dana Fuchs – Borrowed Time
Format: CD / Label: Ruf Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het is al lang bekend dat zangeres Dana Fuchs uit New Jersey een zangeres is, die een lekkere rauwe strot heeft. In het verleden stond zij daarom in de musical “Love, Janis”e n werd zij vergeleken met Janis Joplin, Otis Redding en Mick Jagger.

Voeg daar ook Beth Hart aan toe want Dana beschikt naast haar rauwe stem ook over de nodige passie en veelzijdigheid.

Dat is allemaal duidelijk te horen op haar nieuwe, zevende, soloalbum. Een album geproduceerd door Bobby Harlow (o.a. Samantha Fish en The Detroit Cobras) en met muzikale hulp van Jon Diamond (gitaar), Kenny Tudrick (gitaar), Jordan Champion (keyboards), Jack Daley (bas) en Todd Glass (drums).

Er wordt behoorlijk rauw gerockt op dit album. Zo is Double Down On Wrong een rauw groovend, dreunend nummer met fel snijdend gitaarwerk en Dana’s ongepolijste zang.

In het stuwende en groovende Save Me duiken Faces/Black Crowes invloeden op wat ook het geval is in Hard Road met heerlijk schurend slidegitaarspel. Het venijnig rockend Not Another Second On You is voorzien van een flinke Rolling Stones injectie.

In het funky groovende Last To Know zit een Led Zeppelin geluid en het gitaarwerk in dit nummer is schroeiend en loeiend hard. De overeenkomsten met het geluid van Beth Hart zijn in Star, een smerig rauw nummer, overduidelijk aanwezig.

De intiemere kant van Dana komt aan bod in de broeierige blues Blue Mist Road, het soulvolle Call My Name, de intieme soulballad Curtian Close en het Bob Seger achtige Borrowed Time.

Prijsnummer van dit album is de zeer intieme diepe soulballad Nothing You Own.

Dana Fuchs levert met haar nieuwe soloalbum opnieuw een hoogstaand bluesy album af. Ook aan te raden aan de fans van Beth Hart!

Tracks:
01. Double Down On Wrong
02. Blue Mist Road
03. Call My Name
04. Save Me
05. Curtain Close
06. Hard Road
07. Borrowed Time
08. Nothing You Own
09. Not Another Second On You
10. Lonely Lie
11. Last To Know
12. Star

Website: https://www.danafuchs.com/