Review: Dan Reed Network – Let’s Hear It For The King

 

Dan Reed Network - Let’s Hear It For The King

Dan Reed Network – Let’s Hear It For The King
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Drakkar
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Dan Reed Network bestaat al weer sinds 1984 toen Dan Reed en Dan Pred de band boven de doopvont hielden in Oregon, Portland. Het gelijknamige debuut uit 1987 oogstte prima kritieken, ook in ons land, waar OOR-medewerker Swie Tio vond dat deze groep alles in zich had om heel groot te worden.

Dat is er, ondanks prima albums zoals ‘Slam’ (1989) en ‘The Heat’ (1991) niet echt van gekomen. In de loop der jaren is de groep wel muziek blijven uitbrengen, vaak live-platen en verzamelaars, maar die bereikten ons land niet of amper.

Dit nieuwe album kwam dan ook heel onverwachts en het moet gezegd worden: het is een sterke plaat met aanstekelijke rockers die op zijn tijd een prettige funkinjectie krijgen, zoals in Supernova en Stumble.

Liedjes als opener Pretty Karma, het al eerder als single losgelaten Starlight, Just Might Get It, Are You Ready, Unfuck My World zijn opgesmukt met hemelsbrede refreinen die het op de festivalweides goed zouden doen. Om de heren live te zien zul je echter de oversteek naar Engeland moeten maken.

Tussen al dat geweld is er ook plek voor wat meer ingetogen nummers zoals het mooie, radiovriendelijke I See Angels en het wat symfonische Last Day On Saturn. Welcome back, gentlemen !

Tracklist:
01. Pretty Karma
02. The Ghost Inside
03. Starlight
04. Supernova
05. Let’s Hear It For The King
06. I See Angels
07. Homegrown
08. Stumble
09. Just Might Get It
10. Where’s The Revolution
11 .Are You ready
12. Unfuck My World
13. Last Day On Saturn

Website: https://danreed-network.com/