Review: Damon Fowler & Friends – Live At The Palladium

 

Damon Fowler & Friends - Live At The Palladium

Damon Fowler & Friends – Live At The Palladium
Format: CD / Label: Landslide Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Eén van de beste albums van 2023 is nu al verschenen! Ik heb het dan over het ‘Live At The Palladium’ album van Damon Fowler & Friends!

Damon Fowler is een zanger-gitarist die begon in de band Freight Train van drummer Butch Trucks (Allman Brothers band). Daarnaast was hij regelmatig te gast bij artiesten als Gregg Allman, Dickey Betts, Johnny Winter en Jeff Beck.

Het zal daarom niet vreemd zijn dat het Southern Rock gehalte flink aanwezig is op dit album.

Naast Damon en zijn band, Justin Headley (drums) en Chuck Riley (bas), zijn er gastrollen voor Damon’s vrienden Jason Ricci (harmonica), Eddie Wright (gitaar) en Dan Signor (keyboards).

Dan Signor is gelijk al te horen in It Came Out Of Nowhere. Een warm funky groovend nummer met de doorleefde zang van Damon en diens vlammend, bijtende gitaarwerk en het Chuck Leavill-achtige swingende pianospel van Dan Signor.

Na een mystiek intro opent The Guitar. Een ontspannen swingend nummer met lichte Mark Knopfler trekjes over een magische behekste gitaar.
I’ve Been Low is vervolgens een broeierig rockend nummer met gierend gitaarwerk van Damon.

Dan treedt Jason Ricci met zijn harmonica aan in Some Things Change. Een vet rockende boogie met brullend harmonicawerk naast de woest gierende gitaar van Damon. Jason Ricci laat zijn harmonica smartelijk kreunen in de zacht skankende reggae van Don’t Feel Like Going There Today.

De snijdende slowblues Tax Man bevat zijn priemend brullende harmonica en de hard gierende gitaar van Damon. Up The Line is een funky cover van het Little Walter nummer en uiteraard ontbreekt daarin de pompende harmonica niet.

Gitarist Eddie Wright is te horen met zijn warme gitaarklanken in de luie Southern Rocker Fruit Stand Lady en in de soulvolle ballad Old Fools Barstools And Me, die van een I’ve Got Dreams To Remember-achtige klasse is.

Alle vrienden van Damon zijn aanwezig in de venijnig rockende afsluiter van het album, Sugar Shack.

Dit livealbum van Damon Fowler & Friends is absoluut één van de lekkerste albums van de laatste tijd!

Tracks:
01. It Came Out Of Nowhere
02. The Guitar
03. I’ve Been Low
04. Some Things Change
05. Don’t Feel Like Going There Today
06. Tax Man
07. Up The Line
08. Fruit Stand Lady
09. Old Fools Barstools And Me
10. Sugar Shack

Website: https://www.damon-fowler.com/