Review: Daddy Long Legs – Street Sermons

 

Daddy Long Legs - Street Sermons

Daddy Long Legs – Street Sermons
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Yep Roc Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Daddy Long Legs is zanger en harmonicaspeler Brian Hurd uit New York City en het sleutelwoord voor zijn nieuwste, vijfde, album ‘Street Sermons’ is “ongepolijst”. De blues op dit album klinkt namelijk zeer gruizig, rauw en soms onstuimig. Zelfs de folky rustpunten op het album zijn voorzien van een rauwe laag.

Op het album wordt Daddy Long Legs bijgestaan door Josh Styles (drums, percussie), Murat Aktürk (gitaar), Oakley Munson (piano, orgel, jug), Jovet Halleck (saxofoon) en de legendarische Wreckless Eric (backing vocals).

Het album opent op een jungle voodoo manier met Street Sermon. Een gruizig bonkend nummer met Daddy’s grofkorrelige zang. Zijn zang klinkt in Nightmare dusdanig gruizig dat je aan Alice Cooper moet denken in een smerig pompende rocker met loeiend harmonicawerk en zwiepend slidegitaarwerk. Het zeer hoekige Rockin’ My Boogie deed mij aan Dr. Geelgood denken, wederom met vlammend harmonicawerk en snijdend gitaarspel.

Harmonica Razor is een een zeer rauwe, snijdende (ja, duh…) instrumentale harmonicaboogie met Daddy’s harmonica in loeiende topvorm. Been A Fool Once is vervolgens een genadeloze onstuimige rocker met lichte glamrock trekjes. Dan volgt de iets ingetogenere kant van Daddy in het folky Star met zijn weemoedige harmonica.

Al snel wordt er weer door gerockt in You’ll Die Too waarin het geluid van Dr. Feelgood vermengd is met de Diddley beat. Stop What You’re Doin’ is een Phil Spector-achtige landerige rocker.

Wreckless Eric is, onhoorbaar, te gast in het broeierige Silver Satin en Ding-Ding Man (met John Sebastian) is een luchtige folkswinger compleet met banjo, jug en kazoo. Electro-Motive Blues sluit het album ongepolijst boppend af.

‘Street Sermons’ is een heerlijk album met een lekker rauw geluid.

Tracks:
01. Street Sermon
02. Nightmare
03. Rockin’ My Boogie
04. Harmonica Razor
05. Been a Fool Once
06. Star
07. You’ll Die Too
08. Silver Satin
09. Two Dollar Holler
10. Ding-Ding Man
11. Stop What You’re Doin’
12. Electro-Motive Blues

Website: https://officialdaddylonglegs.com/