Review: Creedence Clearwater Revival – At The Royal Albert Hall

 

Creedence Clearwater Revival - At The Royal Albert Hall

Creedence Clearwater Revival – At The Royal Albert Hall
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Craft Recordings – Fantasy Records
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Twee-en-vijftig-jaar na dato brengt Craft Recordings/Fantasy Records een livealbum uit van Creedence Clearwater Revival, ‘Live at the Royal Albert Hall in Londen op 14 april 1970’. En zo kunnen we nu genieten van een band tijdens de hoogtijdagen van hun populariteit. Vanaf 1968 tot 1970 bracht de band vier albums uit vol met meest door frontman John Fogerty geschreven hits (CCR, Bayou Country, Green River en Willy And The Poor Boys).

‘At The Royal Albert Hall’ hoort zich dan ook aan als een Best Of-album met de ene hit na de andere, zoals Born At The Bayou, Green River, Bad Moon Rising, Proud Mary en Midnight Special.

De songs worden met hoorbaar plezier over de bühne gebracht door de fenomenale rock and roller John Fogerty en zijn maatjes (Tom Fogerty, ritmegitaar, Stu Cook, bas en Doug Clifford, drums). Die maatjes zorgen overigens voor een redelijk rammelende begeleiding van hun frontman (drummer Clifford behoort overduidelijk tot het betere houthakkersgilde), maar op de een of andere manier past dat wel bij de muziek van Creedence.

Naast de bekende hits staan er nog een paar fraaie en minder bekende nummers op de plaat. Heel sterk is bijvoorbeeld Tombstone Shadow, terwijl ook Fortunate Son van het vierde album ‘Willy And The Poor Boys’ een sterk nummer is. De plaat eindigt met de 9 minuten durende Show Closer van de band, Keep On Chooglin’, waarin Fogerty nog even alle registers opentrekt op zowel gitaar als mondharmonica.

‘At The Royal Albert Hall, April 14, 1970’ is een prima live album van een band, die een groot aantal onsterfelijke classic rockhits heeft geschreven. Hits die ook na tientallen jaren vaste prik zijn op verjaardagsfeestjes van (nu) oude knarren. Ook dit live album staat vanaf nu bovenaan de playlist van dat soort feestjes.   

Tracks:
01. Born On The Bayou
02. Green River
03. Tombstone Shadow
04. Travelin’ Band
05. Fortunate Son
06. Commotion
07. Midnight Special
08. Bad Moon Rising
09. Proud Mary
10. The Night Time Is The Right Time
11. Good Golly Miss Molly
12. Keep On Chooglin’

Website: https://johnfogerty.com/