Review: Craig Erickson – Modern Blues

 

Craig Erickson - Modern Blues

Craig Erickson – Modern Blues
Format: CD / Label: Fervor Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik ben de tel kwijt geraakt bij de soloalbums van gitarist Craig Erickson uit Cedar Rapids, Iowa. Door zijn albums op Mike Varney’s Blues Bureau International label raakte Craig zeer geliefd bij de bluesrock liefhebbers. En Craig stelt nooit teleur! Elk album van hem bevat hoogstaande bluesrock met magnifiek gitaarwerk.

En dat is op zijn nieuwste album ook weer het geval. Een album waarop Craig de gitaar, bas en keyboards bespeelt en de drums overlaat aan Jeff Sipe, bekend uit de band van Jimmy Herring.

Craig gaat gelijk lui stuwend van start met Topsy Turvy. Een hoekig nummer met het rauwe, ongepolijste en snerpende gitaargeluid van Craig in de hoofdrol. Met Modern Blues gaat hij de meer soulvolle kant op in een lekker lui groovend nummer. Die groove blijft aanwezig in het broeierige Stormchasin’ met snijdend slidegitaarspel.

Last Train To Nowehere is een uiterst ontspannen bluesshuffle. Soulvol met lichte Little Feat trekjes. Craig’s gitaar klinkt messcherp in het funkende Brokedown World waarin je aan het werk van Jimi Hendrix en Chris Duarte moet denken.

Het gitaargeluid in het eveneens funky Wildfire doet bij vlagen aan the Allman Brothers Band denken. Bring Love Back Again funkt zeer diep met Craig’s fuzzende funkgitaar. Blues River is een slowblues van het ongepolijste soort waarin Craig’s gierende gitaar centraal staat. Het fraai zwevende Love’s Gonna Win en het vervolg daarop, In The End, sluiten het album af.

Opnieuw een geweldig bluesrock album van Craig Erickson!

Tracks:
01. Topsy Turvy
02. Modern Blues
03. Stormchasin’
04. Narrow Way
05. Bring Love Back Again
06. Last Train To Nowhere
07. Brokedown World
08. Wildfire
09. The First Stone
10. Blues River
11. Love’s Gonna Win
12. In The End

Website: https://www.craigericksonsskytrain.com/