Review: Concert Camilla Blue

 

Concert Camilla Blue

Concert van Camilla Blue
Groene Engel, Oss
26 mei 2023

Foto & Tekst: Joop van Rossem

Voor Joyce Deijnen, zangeres/pianiste/gitariste/componiste van de band Camilla Blue, was dit optreden een heuse thuiswedstrijd. Deijnen werd geboren in Uden maar groeide op in het onder de rook van Oss gelegen Maasdorp Lithoijen. Het merendeel van het aanwezige publiek was afkomstig uit ‘haar’ dorp dat haar aan het einde van het concert toezong omdat ze haar 29e verjaardag vierde.

Het optreden vond plaats in de intieme setting van een seated concert, passend bij de fraaie bluesy, licht jazzy popsongs die Deijnen en haar mannen, Coos van de Klundert (gitaar), Shaquille Pentury (bas), Daan van der Vorst (drums) en toetsenist Melchior Huurdeman, over het aandachtig luisterende publiek uitstrooiden.

De setlist bestond uit een fijne dwarsdoorsnede van de liedjes op de tot nu toe twee uitgebrachte albums ‘Blue’ (2018) en ‘Yellow’ (2022), aangevuld met enkele nieuwe songs. De aftrap geschiedde middels het geweldige Soul Searching, een van mijn persoonlijke favorieten van de tweede cd, gevolgd door een fijne lange versie van Fire In The House, opgediend met een heerlijke gitaarsolo van Coos van de Klundert, die zich ook tijdens de rest van het optreden meermaals wist te onderscheiden. Maar ook het indrukwekkende Don’t Turn On The Lights, het naar een rockende climax toewerkende Black Star, Quiet In My Head en Hullaballoo behoorden tot de hoogtepunten.

‘We hebben niet stil gezeten’, vertelde Deijnen, ‘en daaruit zijn nieuwe liedjes ontstaan, zoals deze’. Vervolgens maakt het publiek kennis met het mooie Wherever The Wind Blows, dat naadloos past tussen het oudere materiaal van de band. Dat geldt eveneens voor het verse City Lights waarmee het gezelschap het concert afsluit. Als deze twee nummers een voorbode zijn van het nieuwe album gaat brengen, dan kijk ik daar nu al naar uit.

Voor iedereen die dit prima optreden hebben gemist:
Op 6 juni hebben jullie een kans op beterschap als de groep optreedt in de  Verkadefabriek in Den Bosch.

Website: https://camillabluemusic.nl/