Review: Colin Hay – Now And The Evermore

 

Colin Hay - Now And The Evermore

Colin Hay – Now And The Evermore
Format: CD – LP – Digital / Label: Compass
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

De in Schotland geboren maar inmiddels al weer geruime tijd in Californië residerende singer-songwriter Colin Hay (1953) werd begin jaren tachtig bekend als leadvocalist in het Australische gezelschap Men At Work, dat big time scoorde met het aanstekelijke popliedje Down Under.

Hun eerste twee albums, ‘Business As Usual’ (1981) en ‘Cargo’ (1982) zijn eveneens niet te versmaden. In 1986 was de koek echter op voor de Aussies. Voor Hay het moment om een sololoopbaan in de steigers te zetten met zijn solodebuut ‘Looking For Jack’ (1987).

Met dit nieuwe ‘Now And The Evermore’ is Hay ondertussen toe aan zijn vijftiende langspeler, een waardige opvolger voor geweldige cd’s als ‘Gathering Mercury’ (2011), ‘Next Year People’ (2015) en ‘Fierce Mercy’ uit 2017.

De tien verse songs bewijzen zijn grote klasse als componist van intelligente, soepele liedjes met een kop en een staart, geschikt om te draaien op elk moment van de dag. Naast die nummers is zijn prachtige, melancholische stemgeluid een unique selling point.

Opvallende naam is Michael Georgiades, medecomponist van vier tracks, die ingewijden wellicht nog kennen van zijn samenwerking van ex-Eagle Bernie Leadon op de prachtige lp ‘Natural Progressions’ uit 1977.

‘Now And The Evermore’ is een fijne cd die hoogtepunten kent in het titelnummer waarop hij geassisteerd wordt door Ringo Starr, Love Is Everywhere, The Sea Of Always,  het voor de radio geknipte A Man Without A Name en het afsluitende When Does The End Begin ?

Tracks:
01 Now And The Evermore
02 Love Is Everywhere
03 Into The Bright Lights
04 The Sea Of Always
05 Starfish And Unicorns
06 A Man Without A Name
07 Undertow
08 All I See Is You
09 Agatha Bell
10 When Does The End Begin ?

Website: https://www.colinhay.com/