Review: Coconut Kings – Cocoliztli

 

The Coconut Kings - Cocoliztli

Coconut Kings – Cocoliztli
Format: CD – Digital / Label: Le Chat Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Zwitserse Coconut Kings staan te boek als “bluesband” maar is eigenlijk veel meer dan dat! De band uit Wallis bewijst met hun derde album, dat zij meer richting de garageblues en surf gaan.

Michael Da Costa (zang, gitaar), Roman Bader (leadgitaar), Loris Ruchet (bas), Simon Scherrer (drums) en Sylvain Warpelin (harmonica) klinken vooral zeer ongepolijst en dus lekker rauw!

Dat is gelijk goed te horen in de  rauwe primitieve rocker The Shake, dat bij vlagen aan de Ubangi Stomp of de primitieve rock & roll van Hank Mizell doet denken, vol kreunend gitaarwerk en de brullende harmonica van Sylvain Warpelin. In het hoekig pompende Right And Polite worden garagebluyes en diep twangende surf gemengd.

Monday is een onstuitbare smerige garageblues track met wanhopige zang van Michael Da Costa. In Bootyland bewijst de band dat ze ook akoestisch lekker ongepolijst kan swingen op een haast Fun Lovin’ Criminals manier. La Banda is een rauw twangende cover van het Chico Buarque nummer. Een soort “flamencosurf” nummer. Endless Summer Night klinkt al galmend als de oude Fleetwood Mac maar dan met rauw wanhopige zang.

Danse De Saint-Guy is een onstuimige bluesy rocker en zowel Velvet Pacemaker als The Beast In Your Wood horen thuis in het ongepolijst garagesurf kamp.

De Coconut Kings bewijzen met dit album dat er in Zwitserland ook lekker smerig gerockt wordt!

Tracks:
01. The Shake
02. Right And Polite
03. Cocoliztli
04. Monday
05. Bootyland
06. La Banda
07. The Sink
08. Endless Summer Night
09. Velvet Pacemaker
10. Danse De Saint-Guy
11. The Beast In Your Wood

Website: Facebook