Review: Cleanhead’s Factory – Still Trouble Ahead

 

Cleanhead’s Factory - Still Trouble Ahead

Cleanhead’s Factory – Still Trouble Ahead
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Een Luxemburgse verrassing! Tot die conclusie kom ik na beluistering van het album ‘Still Trouble Ahead’ van de band Cleanhead’s Factory. Een band waarvan mij bekend is dat hij bestaat uit Noel Boentges (zang), Cedric Gilis (gitaar), Rene Cavallini (gitaar), Valentin Crosbie (bas) en Vincent Richard (drums).

Wat dit album zo lekker maakt is de vrijwel constant aanwezig grooves in de nummers op dit album.

Het openingsnummer Steal My Soul valt nog even buiten het funky stramien maar klinkt sprankelend door het Afro rockgitaar geluid. Een lekker loom skankend nummer! Song For Patrick is een liefdevol eerbetoon aan een overleden vriend, gegoten in een melancholische slowblues met zeer indringend gitaarwerk.

Dan steekt de funk zijn kop op in het vinnig groovende Let The Good Times Roll met zeer krachtige funky drums. Rebel Years gaat broeierig funky verder met zeer branderig gitaarwerk en een schurende harmonica. Galaxy Blues klinkt al even broeierig en funky met  een lichte jazzy ondertoon.

Het sprankelende The Playground mixt op een funky wijze het geluid van Classic Rock giganten the Doobie Brothers en Bachman-Turner Overdrive terwijl Don’t Talk To Me meer richting het vroege 70’s geluid van Traffic gaat.

Na de lui pompende blues Nello’s Blues is Phantalogy de zeer sfeervol groovende afsluiter van het album met uitstekend psychedelisch bluesgitaarwerk.

Dit album van de Luxemburgse band Cleanhead’s Facory heeft mij op een zeer prettige wijze verrast. Ik kan dit album dan ook zonder enige twijfel aanbevelen aan de bluesrockers onder ons, die niet vies zijn van een scheutje funk.

Tracks:
01. Steal My Soul
02. Song For Patrick
03. Let The Good Times Roll
04. Rebel Years
05. Galaxy Blues
06. The Playground
07. Don’t Talk To Me
08. Nello’s Blues
09. Phantalogy

Website: Facebook