Review: Cirkus Prütz – Blues Revolution

 

Cirkus Prütz - Blues Revolution

Cirkus Prütz – Blues Revolution
Format: CD / Label: Metalville Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Cirkus Prütz is een Zweedse band, wiens naam aan de achternaam van bassist Jerry Prütz ontleend is.

Dit derde album is de opvolger van hun ‘White Jazz-Black Magic’ album en staat overvol met verwijzingen naar de Classic Rock geschiedenis. De albumtitel ‘Blues Revolution’ is daarom enigszins misleidend want op een aantal nummers na ligt de focus meer op het zware rockgeluid van de 70’s.

Naast bassist Jerry  Prütz bestaat de band uit zanger Christian Carlsson, gitaristen Franco Santunione (ex-Electric Boys en the Glory Bells band) en Robert Dahlqvist (ex-Hellacopters) en drummer Per Kolhuis.

De band ramt er gelijk genadeloos op los met Blues Revolution, dat dus GEEN blues(rock) nummer is maar wel een vurige harde rocker in de beste Deep Purple traditie. Vol gas en rauw riffend.

In het harde en broeierige Boogie Woogie Man duiken funky Southern Rock geluiden op in een nummer met meedogenloos hard snerpend gitaarwerk. Modern Day Gentleman en Death Knock Blues verraden overduidelijke ZZ Top trekjes. Dat houdt dus in dat we in beide gevallen te maken hebben met sompig rockende nummers.

In Let’s Join Hands hebben we te maken met bluesinvloeden en wel van het galmende geluid van Peter Green’s Fleetwood Mac en The Devil And Me klinkt als een moddervette versie van Muddy Waters’ Mannish Boy.

De Southern Rock is terug in het Lynyrd Skynyrd achtige Howl Like The Wolf gevolgd door het broeierig pompende Headache. De Classic Rock ballad Gotta Quit Drinking (Before The Drinking Quits Me) doet op Gary Moore-achtige wijze enigszins afbreuk aan de spijkerharde rest van het album.

De afsluiter Only Rock ‘n’ Roll doet je gelijk afvragen “Hoezo Chuck Berry?”. Het nummer is duidelijk gebaseerd op Johnny B. Goode en alle klassieke rock clichés komen voorbij zetten.

Heerlijk als een band hun liefde voor de Classic Rock uit de 70’s zo spijkerhard met ons wil delen. De liefhebbers van dit geluid weten wat ze te doen staat…..

Tracks:
01. Blues Revolution
02. Boogie Woogie Man
03. Modern Day Gentleman
04. Let’s Join Hands
05. The Devil And Me
06. Howl Like The Wolf
07. Headache
08. Gotta Quit Drinking (Before The Drinking Quits Me)
09. Death Knock Blues
10. Only Rock ‘n’ Roll

Website: https://www.facebook.com/cirkusprytz/