Review: Christine Santelli & Heather Hardy – Live In The Parlour

 

Christine Santelli & Heather Hardy - Live In The Parlour

Christine Santelli & Heather Hardy – Live In The Parlour
Format: CD / Label: Rapid Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Nadat ze jarenlang solo naam hadden gemaakt in de blueswereld besloten Christine Santelli (zang, gitaar) en Heather “Lil’ Mama” Hardy (viool, zang) samen te gaan optreden in de intieme Parlour in Jersey City, NJ.

Christine Santelli is al lange tijd bezig. Bettye Lavette was een fan van haar en nam twee van haar nummers op. Christine’s EP ‘Limelight 69’ werd door het Deep Roots Magazine verkozen tot EP van het jaar. Daarnaast werd ze genomineerd voor een Grammy en werd ze opgenomen in de NY Blues Hall Of Fame.

Heather “Lil’ Mama” Hardy begon in de punkband the False Prophets waarna ze toetrad tot de Sam Taylor Band. In 1996 begon ze haar eigen Lil’Mama Band en werd ze in 2000 opgenomen in de Arizona Blues Hall Of Fame.

Geen beginnelingen dus en dat is op dit album te horen ook! Hoewel ze maar met z’n tweeën zijn klinkt dit duo zeer krachtig en hecht.

De doorleefde zang van Christine en haar stuwende akoestsiche gitaar en de wah wah viool van Heather zorgen daarvoor. De wah wah  viool doet je vergeten dat er geen elektrische gitaar te horen is. Heather laat haar viool vol vuur janken en gieren als Jerry Goodman in zijn the Flock periode en in andere nummers klinkt zij warm en intiem a la Scarlet Rivera (Bob Dylan).

Geopend wordt met het stuwende Poor Me met fabuleus vioolspel. Die viool klinkt in het intieme Lily’s Song warm en weemoedig.

Blue Silhouette heeft een luie funky groove. Christine zorgt voor bluesy doorleefde zang en Heather voor messcherp vioolspel. Heather klinkt als Scarlet Rivera in het Dylanesque Good Day For A Hangin’, She Wasn’t Wrong en het Hurricane-achtige Evil Is Lurking. De wah wah viool staat centraal in het indringende en bluesy Lil’ Doggie.

Het publiek krijgt in de klassieker Iko Iko volop de kans om uit volle borst mee te zingen. Het slepende Cadillac Delight doet enigszins aan Fever denken. Na het intieme en bluesy The Tree sluiten Christine en Heather het album af met de krachtig pompende blues van I Rise.

Een heerlijk intiem livealbum van Christine Santelli en Heather Hardy!

Tracks:
01. Poor Me
02. Lily’s Song
03. Blue Silhouette
04. Good Day For A Hangin’
05. Lil’ D oggie
06. Guilty
07. Iko Iko
08. Evil Is Lurking
09. Cadillac Delight
10. Woman
11. She Wasn’t Wrong
12. The Tree
13. I Rise

Website: https://christinesantelli.com/home