Review: Christine McVie – Songbird A Solo Collection

 

Christine McVie - Songbird A Solo Collection

Christine McVie – Songbird A Solo Collection
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Rhino Records
Release: 2022

Tekst: Wim Velderman

Het ouderwetse spreekwoord “ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is” gaat zeker op voor Christine McVie voorheen Christine Perfect.

Tien fraaie songs uit het rijke verleden van Christine zijn opgetekend op deze prachtige compilatie. McVie die in een eerdere levensfase furore vierde met Chicken Shack, stapte in de seventies over naar de commerciële hitmachine Fleetwood Mac. Voor deze band zong ze niet alleen, maar schreef millionsellers zoals Dont Stop, Everywhere en Little Lies.

Later maakte ze wat soloalbums zoals ‘In The Meantime’ (2004) en ‘Christine McVie’ (1984). Deze albums vormen de basis voor ‘Songbird’ waar ook twee nooit gepubliceerde songs op staan, waaronder Slowdown dat bedoeld was voor een film over wielrennen.

Ook nooit afgemaakte songs werden in de studio onderhanden genomen en werden gecompleteerd door gitaar, zang, slagwerk en strijkers. Al met al is er door producer Glyn Johns flink gesleuteld aan het Songbird-project. Het moet gezegd worden de stem van McVie heeft in de loop der jaren weinig aan kracht ingeboet en klinkt als een klok.

Bijzonder is de nieuwe instrumentale versie van het handelsmerk van en door Christine geschreven, Songbird, de prachtsong die we kennen van FleetwoodMac’s album ‘Rumors’.  De strijkers spelen een arrangement van Vince Mendoza dat wel heel fraai combineert met de stem van McVie.

‘Songbird’ is een prima verzameling songs van Christine McVie die zingt als een lijster.

Tracks:
01. Friend
02. Sweet Revenge
03. The Challenge
04. Northern Star
05. Ask Anybody
06. Slowdown *
07. Easy Come, Easy Go
08. Giving It Back
09. All You Gotta Do *
10. Songbird – Orchestral Version *

*previously unreleased

Website: https://fleetwoodmac.com/