Review: Christina Skjolberg – I’m On Fire

 

Christina Skjolberg - I’m On Fire

Christina Skjolberg – I’m On Fire
Format: CD – Digital / Label: CLS Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het heeft acht jaar geduurd maar eindelijk is er nu een opvolger van het album ‘Come And Get It’ van de Noorse gitariste-zangeres Christina Skjolberg. Zij is afkomstig van het eiland Smola en al op vroege leeftijd kwam zij in de ban van het spel van Jimi Hendrix. Het duurde dan ook niet lang voordat zij door het Ruf label werd getekend. In 2014 maakte Christina deel uit van de ‘Ruf Blues Caravan Tour’.

Op haar tweede album wordt Christina bijgestaan door Kare Amundsen (drums), Lars Christian Narum (keyboards, harmonica), Tore Slattsveen (bas) en Irine Simonson (backing vocals).

Op het album laat Christina horen dat zij een bluesrock artieste is waar we wel degelijk nog steeds rekening mee moeten houden. Haar gitaarspel klinkt hard en vlammend en bij wijlen ook intiem.

Geopend wordt met de hoekig riffende bluesrock van Sugar And Love. Een stug doorpompend nummer met branderig bijtend gitaarspel van Christina. Daarna gaat I’m On Fire de vlammende funky bluesrock kant op met onweerstaanbare vette grooves en wederom spetterend gitaarwerk.

Beautiful laat vervolgens de meer intieme kant van Christina horen in een zacht pompend, maar nog altijd krachtig, nummer. Strange Man is een ontspannen luie shuffle waarin Christina messcherp soleert.

Na de rauwe pomper Girl Power opent Bam Bam met “All Day And All Of The Night” achtige gitaarriffs om daarna op een new wave achtige wijze (denk: Patti Smith) verder te gaan. Die new wave geluiden keren in Don’t Slow Down terug. Een nummer met overduidelijke Runaways trekjes en smerig, haast Johnyy Thunders-achtig gitaarwerk.

Liar is een intieme bluesy ballad, zacht groovend en met Christina’s grimmige zang. Zowel Magic Box als Yesterday vallen onder de categorie funky groovende bluesrock.

Hoewel acht jaar wachten wel aan de lange kant was is dit tweede album van Christina Skjolberg het wachten echt wel waard geweest. Topalbum!

Tracks:
01. Sugar And Love
02. I’m On Fire
03. Beautiful
04. Strange Man
05. Girl Power
06. Bam Bam
07. Liar
08. Magic Box
09. Yesterday
10. Don’t Slow Down

Website: https://www.facebook.com/ChristinaSkjolberg