Review: Chris Duarte – Ain’t Giving Up

 

Chris Duarte - Ain't Giving Up

Chris Duarte – Ain’t Giving Up
Format: CD Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Provogue Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

We hebben er lang op moeten wachten maar Chris Duarte is weer helemaal terug! En op zijn nieuwe album ‘Ain’t Giving Up’ blijkt dat Chris nog steeds topkwaliteit aflevert op zijn vertrouwde rauwe funky wijze.

Zijn gitaar loeit, kreunt en bijt in alle nummers op dit door Dennis Herring (onder andere Buddy Guy en Elvis Costello) geproduceerde album.

Het album opent zeer veelbelovend met het rauw stampende Nobody But You waarin Chris weer als vanouds in ongepolijste topvorm is via zijn zwiepende gitaar. Big Fight komt al krakend en kermend op gang waarna Chris’ verwoestend gierende gitaar het over neemt in een loom funky groovend nummer.

Bye, Bye, Bye is een losjes swingende enigszins Chuck Berry-achtige rocker, die gevolgd wordt de rauwe shuffle Can Opener. Een instrumentaal nummer met de venijnige gitaar in de hoofdrol, die volop giert en loeit.

Dan is het de beurt aan de loodzwaar pompende shuffle Gimme Your Love met schroeiend gitaarwerk. Een loom tikkende ritmebox opent het broeierig groovende Come My Way. Lies Lies Lies is vervolgens een grimmig pompende shuffle en dat pompende geluid keert terug in de rauwe shuffle Ain’t Giving Up On Us.

Look What U Made Me Do klinkt loom en broeierig op de geheel eigen Duarte funky manier. De slowblues Weak Days sluit het album af.

Chris Duarte blijkt op zijn nieuwe album nog steeds in topvorm te zijn! Een meesterlijk album dat in elke bluesrock collectie thuishoort!

Tracks:
01. Nobody But You
02. Big Fight
03. Bye, Bye, Bye
04. Can Opener
05. Gimme Your Love
06. Come My Way
07. Half As Good As Two
08. Lies Lies Lies
09. Ain’t Giving Up On Us
10. Look What U Made Me Do
11. The Real Low Down
12. Weak Days

Website: https://duarte.rocks/