Review: Chris Beard – Pass It On Down

 

Chris Beard - Pass It On Down

Chris Beard – Pass It On Down
Format: CD / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gitarist-zanger Chris Beard keeg de blues op zeer jeugdige leeftijd met de paplepel ingegoten door zijn vader Joe Beard, die al een flinke blues carrière achter de rug had.

Chris heeft zijn zesde album uitgebracht en vader Beard is ook te horen. En wel in het zacht deinende, gepolijste Pass It On Down waarin vader en zoon elkaar de nodige veren in hun achterste steken. Pa Beard drukt zijn zoon op het hart om de blues aan de volgende generatie door te geven.

Het album opent op een zeer funky wijze. Na een intro van de drums van Carlton Campbell en de bas van Marvin Packer opent Let The Chips Fall. Een hoekig groovende funky blues met krachtige soulvolle zang van Chris en zijn vurige gitaarspel. Ook One More Cry For Love is funky maar dan op een lui groovende manier, Het lome Big Girl is een zacht stuwende soulblues met priemend gitaarwerk.

De slowblues komt tweemaal aan bod. De eerste, House Of Shame, heeft zowel krachtige zang en gitaarspel van Chris en de tweede, Bitter Baby, is een slowblues van een Cold Cold Feeling-achtige klasse.

Na een gospelorgel intro begint het funky When Love Comes Knocking gevolgd door een zacht deinende cover van Kenny Neal’s Son I Never Knew waarop Kenny Neal als ritmegitarist te horen is. Keeps Me Believing valt in de categorie behoorlijk gepolijste soulblues. Daarna is Who Do You Think You ‘re Foolin’ een onweerstaanbaar funkend nummer.

Dit album van Chris Beard bewijst dat je je geen zorgen hoeft te maken of hij de blues zal doorgeven. Dit is namelijk een heerlijk album! Dus met de blues zit het wel snor bij Chris Beard!

Tracks:
01. Let The Chips Fall
02. One More Cry For Love
03. Big Girl
04. Pass It On Down
05. House Of Shame
06. When Love Comes Knocking
07. Son I Never Knew
08. Keeps Me Believing
09. Who Do You Think You’re Foolin’
10. Bitter Baby

Website: https://chrisbeardmusic.com/