Review: Children Of The Sün – Roots

 

Children Of The Sün - Roots

Children Of The Sün – Roots
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: The Sign Records
Release: 2022

Tekst: Filip Heidinga

De Zweedse band Children Of The Sün neemt je met hun muziek mee terug naar het jaar 1969. De band haalt hun inspiratie uit acts zoals Janis Joplin en Jimi Hendrix. In 2019 brachten ze hun eerste album uit: ‘Flowers’. Het plan van Children Of The Sün was om daarna zoveel mogelijk te spelen om hun album te promoten maar een virus gooide echter roet in het eten.

Maar zelfs een wereldwijde pandemie houdt Children Of The Sün niet tegen en ze bleven werken aan hun muziek. Het resultaat is het album ‘Roots’, een album over het leven van begin tot eind. Over hoe je door de jaren heen veranderd en dat dat je heeft gemaakt tot wie je vandaag bent en dat dat de basis vormt tot wie je morgen zal zijn. Of zoals de band zelf zegt: ‘’ On your journey through life you grow like a tree. Everything that you have been, who you are right now and who you may become, once started with your roots.’’

Children Of The Sün begint het album ‘Roots’ met het sterkste nummer van het album Reflection. Reflection begint rustig en bouwt langzaam op naar een hoogtepunt om daarna weer heel rustig en stil te eindigen.

Leaves heeft een heerlijke drumbeat maar blijft over het algemeen vrij rustig, om af en toe even uit te pakken. Leaves heeft constant de neiging om volledig uit de bocht te schieten maar de band houdt het nummer in bedwang.

De overgang naar Blood Boils Hot is dan ook vrij groot. Blood Boils Hot begint net als Reflections erg rustig maar ontpopt zich tot een dromerig nummer die tijd nodig heeft om op gang te komen. In de eerste drie nummers van Roots gaat de band af en toe eventjes los maar gebruikt het nummer Gaslighting om echt even bijna vier minuten lang helemaal los te gaan.

Om vervolgens weer heel stil te worden tijdens Eden. Na een korte instrumentale interval, Willow Tree genaamd, gaan we verder met de erg sterke titelsong Roots. Roots is net een muzikale achtbaan met vele onverwachte wendingen. De grote finale van Roots krijgt extra kracht doordat Man In The Moon weer heel erg rustig begint en pas helemaal tegen het einde uitpakt.

The Soul heeft een heerlijk ritme en begint weer klein en bouwt langzaam op. Het akoestische In Silva brengt een mooi rust puntje. Met een titel als Thunder kun je verwachten hoe het volgende nummer klinkt. Reaching For Sun volgt hetzelfde patroon wat we al een paar keer gehoord hebben en veranderd langzaam van rustig naar rock. Children Of The Sün sluit het album af met een dromerige Epilogue.

Kortom: Children of The Sün bewijst met dit tweede album dat ze klaar zijn om de rest van Europa te veroveren.

Tracklist:
01. Reflection
02. Leaves
03. Blood Boils Hot
04. Gaslighting
05. Eden
06. Willow Tree
07. Roots
08. Man in the Moon
09. The Soul
10. In Silva
11. Thunder
12. Reaching For Sun
13. Epilogue

Website: https://www.facebook.com/Childrenofthesuun/