Review: Chickenbone Slim – Damn Good And Ready

 

Chickenbone Slim – Damn Good & Ready

Chickenbone Slim – Damn Good And Ready
format: CD – Digital / Label: VizzTone Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Chickenbone Slim is zanger en gitarist Larry Toves uit San Diego. Hij tekende in 2021 bij het VizzTone label en is nu toe aan zijn vijfde album voor dat label.

Een album waarop de blues een grote rol speelt. De ene keer als West Coast blues, de andere keer als een Fabulous Thunderbirds/Paladins-achtige bluesrocker. En dan is er nog een aantal uitstapjes buiten de blues!

Chickenbone wordt begeleid door Laura Chavez (gitaar, Candye Kane), Marty Dodson (drums, percussie, o.a. the Fabulous Thunderbirds), Justice Guevara (bas), Kid Anderson (producer en diverse instrumenten), Lisa Anderson (zang) en Eric Spaulding (saxofoon).

De lekker gruizige rocker High Ballin’ Train opent het album. Een rocker waarin Roots muziek met een bluesy sausje vermengd wordt én met priemend bijtend gitaarwerk. Let’s Go Lindy is vervolgens een soepel swingende jazzy shuffle met ontspannen gitaarspel a la Duke Robillard.

De blues van Drink Me klinkt rauw en traag doorstampend met een heerlijke diep twangende gitaar. Met Rather Me wordt de blues even verlaten via een gemoedelijk deinend en galmend rootsnummer. Daarna is Damn Good And Ready een prima funky nummer met een solide groove en vlammend gitaarwerk.

Chickenbone gaat op de countrytoer via de tearjerker Deepest Blue. Een nummer met een Doug Sahm-achtig geluid en dat indringend door Chickenbone gezongen wordt. Rock And Roll Soul klinkt venijnig rockend met een haast garagerock-achtige rauwheid. I’m Buying gaat vrolijk huppelend de reggae kant op.

De rauwe broeierige blues Ice In My Whisley gaat over iets, wat voor vele whiskey drinkers een doodzonde is. Het geluid van the F abulous Thunderbirds of the Paladins is terug te horen in het broeierige Old Cat Man. Ook Ty Cobb’s Chiclets klinkt behoorlijk donker en broeierig op de beste Peaky Blinders manier.

De lome shuffle I Don’t Want To Talk About It is het galmende sluitstuk van dit album.

Een prima album met een veelzijdig geluid. Kortom…een Damn Good album dus!

Tracks:
01. High Ballin’ Train
02. Let’s Go Lindy
03. Drink Me
04. Rather Be Up
05. Damn Good and Ready
06. Deepest Blue
07. Rock and Roll Soul
08. I’m Buying
09. Ice In My Whiskey
10. Old Cat Man
11. Ty Cobb’s Chiclets
12. I Don’t Want to Talk About It

Website: https://chickenboneslim.com/