Review: Chicago – Born For This Moment

 

Chicago - Born For This Moment

Chicago – Born For This Moment
Format: CD – LP – Digitaal / Label: BMG
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Het was het jaar 1969 dat de Goedheiligman mij verblijdde met een kleine pick-upje en – niet lachen – de single Cha-La-La I Need You van de in mijn regio populaire band The Shuffles met als zanger Albert West. Sinterklaas schatte mijn muzieksmaak niet al te best in want het eerst zelf aangeschafte singletje was I’m A Man van Chicago Transit Authority, zoals de band toen nog voluit heette. Een apart plaatje want op kant 1 stond part 1 en op de andere kant…juist.

Waarom dit persoonlijke stukje historie ? Vanaf dat moment heb ik altijd een zwak gehouden voor deze band die aanvankelijk werd aangeduid als makers van blaaspop, zoals ook Blood, Sweat & Tears dat stempel kreeg.

Ik ben blij om te kunnen melden dat op dit nieuwe album die blazers weer in volle glorie te beluisteren zijn. Van de groep die I’m A Man op plaat vastlegde, zijn er nog drie leden over: Robert Lamm (toetsen, zang), Lee Loughnane (trompet, zang) en James Pankow (trombone) en is dit de eerste plaat die de in 2018 toegetreden zanger Neil Donnell van zijn prachtige vocalen voorziet.

Dit 38e studio-album wordt gekenmerkt door de Chicago-signature sound: geweldige blazerspartijen, haarscherpe (samen)zang, afwisseling tussen vlottere tracks en weer enkele ballads in de trant van If You Leave Me Now.

Niet alle 14 songs zijn van eredivisiekwaliteit maar dat gaat wel op voor If This Is Goodbye, de archetypische ballad Someone Needed Me The Most (met vocale assistentie van Toto’s Bobby Kimball), Our New York Time (waarin het intro van klassieker Beginnings uit de mottenballen is gehaald), Safer Harbours, For The Love en If This Isn’t Love. Een prettig teken van leven van deze krasse rockknarren !

Tracklist:
01. Born For This Moment
02. If This Is Goodbye
03. Firecracker
04. Someone Needed Me The Most
05. Our New York Time
06. Safer Harbours
07. Crazy Idea
08. Make A Man Outta Me
09. She’s Right
10. “The Mermaid” Sereia Do Mar
11. You’ve Got To Believe
12. For The Love
13. If This Isn’t Love
14. House On The Hill

Website: https://chicagotheband.com/