Review: CeeBee – Hopes

 

CeeBee

CeeBee – Hopes
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

CeeBee is een Belgische band, die bestaat uit Dan Mojet (gitaar, harmonica), Guillaume Lebon (zang), Jean-Jacques Egli (keyboards), Mike Poignie (bas) en Raph Van Hulle (drums).

Zij presenteren zich als een band die door de blues, rock en funk beïnvloed is. En nadat ik naar hun nieuwe album geluisterd heb kom ik tot de conclusie dat CeeBee nog niet helemaal weet welke muzikale kant ze nu op moeten gaan.

Je hoort namelijk zowel bluesrock als soulvolle pop en pure pop op dit album. Hierdoor weet het album niet helemaal te overtuigen.

Laten we beginnen met de blues(rock) kant van CeeBee. Die is te horen in de luie, ontspannen boogie Your Own Fault met soulvolle doorleefde zang van Guillaume Lebon en prikkend gitaarwerk van Dan Mojet.

Ook het afsluitende Beep-Beep Be-Bop hoort in de blueshoek thuis. Een lekker swingend nummer met de loeiende harmonica van Dan Mojet.

Twee bluesnummers dus. De rest van het album is gevuld met een meer pop gericht geluid.

Het funky Hopes Have No Price klinkt als een mix van het Classic Rock geluid van Uriah Heep met de soulpop van Hall & Oates. In het warm groovende One Size Fits keert dat Hall & Oates geluid terug.

In de intieme ballad I Was Blind trekt het geluid richting Dire Straits en in het daarop volgende Move Out Of My Way kan je niet om de Scorpions invloeden heen. Zowel Life On The Road als Swimming In The Milky Way zijn nummers waarin de pop de overhand heeft.

Persoonlijk bevielen mij de twee bluestracks het beste. De overige nummers worden bekwaam uitgevoerd maar missen dat extra beetje rauwheid.

Conclusie: Een aangenaam album van de Belgische band CeeBee, die hopelijk op hun volgende album helemaal op de bluestoer gaat!

Tracks:
01. Your Own Fault
02. Hopes Have No Price
03. One Size Fit
04. Life On The Road
05. I Was Blind
06. Move Out Of My Way
07. Swimming In The Milky Way
08. Beep-Beep Be-Bop

Website: https://ceebeeband.wixsite.com/ceebee